Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζητούν πίσω τα αναδρομικά από χιλιάδες απόστρατους

Ζητούν πίσω τα αναδρομικά από χιλιάδες απόστρατους

Η εκκαθάριση των πληρωμών στους απόστρατους και λοιπούς συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων έδειξε ότι έλαβαν περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε και τώρα το Δημόσιο τα ζητάει πίσω.

Χρήματα από χιλιάδες συνταξιούχους απόστρατους και άλλων ειδικών μισθολογίων ζητά τώρα το Δημόσιο, έπειτα από έξι μήνες, έπειτα από εσφαλμένους υπολογισμούς.

Σύμφωνα με την εκκαθάριση των πληρωμών του Δεκεμβρίου 2018, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν περισσότερα ή λιγότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και αυτό συνέβη γιατί η κυβέρνηση ήθελε να χορηγήσει άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους, έπειτα από την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή, προτού οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΗΔΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΓΛΚ και Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) να διασταυρώσουν με ακρίβεια τα στοιχεία και τις μεταβολές των συνταξιούχων που δικαιούνταν επιστροφές από το 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα επιτελεία των αρμόδιων φορέων εντόπισαν λάθος πληρωμές σε περίπου 10.000 δικαιούχους, ενώ ελέγχονται άλλες 10.000 για να διαπιστωθεί αν πήραν περισσότερα ή λιγότερα από αυτά που δικαιούνται με τις εφάπαξ αναπροσαρμογές συντάξεων του Νόμου 4575/2018.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες συνταξιούχοι, κυρίως απόστρατοι, έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να γίνει επανυπολογισμός των αναδρομικών που έλαβαν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024