Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για το νέο μηχανογραφικό

Πανελλαδικές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για το νέο μηχανογραφικό

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν τα ξεχωριστά μηχανογραφικά δελτία που αφορούν στους υποψήφιους των ΓΕΛ που θα διαγωνιστούν στις φετινές πανελλαδικές, σε αυτούς που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (τελευταίο έτος συμμετοχής το 2017) αλλά και στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν τα ξεχωριστά μηχανογραφικά δελτία που αφορούν στους υποψήφιους των ΓΕΛ που θα διαγωνιστούν στις φετινές πανελλαδικές, σε αυτούς που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (τελευταίο έτος συμμετοχής το 2017) αλλά και στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που ρίχνονται από αύριο, Πέμπτη στη μάχη των εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα νέα μηχανογραφικά δελτία στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018 .

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017.

– το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές  Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.  το 2017 και το 2018 .

Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τους υποψηφίους ενόψει των πανελλαδικών, έστειλε ένα έγγραφο με οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν  την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να τροποποιούν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο όσες φορές θέλουν μέχρι την οριστικοποίησή του. 

Αναλυτικά οι συμβουλές

 Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού  θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε γίνεται δεκτό, ούτε αλλάζει ούτε αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.  Μπορείς να δηλώσεις όσα τμήματα επιθυμείς, ακόμη και όλα, από αυτά που περιλαμβάνονται σε ΕΝΑ (1) ή ΔYΟ (2) το πολύ από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Μπορείς να δηλώσεις τα τμήματα με όποια σειρά επιθυμείς, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνονται. Αν δηλώσεις προτίμηση για τμήμα που περιλαμβάνεται και στα δύο επιστημονικά πεδία που δήλωσες, το δηλώνεις ΜΟΝΟ μια φορά. 4) Υποψήφιος Εσπερινού ΓΕΛ δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής

Δεν εισάγεσαι σε τμήμα, για το οποίο δεν δήλωσες προτίμηση. Αν με το σύνολο των μορίων σου εισάγεσαι σε περισσότερα από ένα τμήματα από αυτά που έχεις δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθείς σε αυτό που έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση. Η σειρά των προτιμήσεών σου πρέπει να εκφράζει την πραγματική σου επιθυμία, δηλαδή πρώτα να δηλώνεις το τμήμα που πραγματικά επιθυμείς να εισαχθείς, άσχετα από τον αριθμό των μορίων σου, και μετά τα λοιπά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας σου με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δήλωσες προτίμηση, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο το διπλάσιο άθροισμα γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε ο καθένας το τμήμα αυτό, εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές Σχολές ή Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην περίπτωση ισοβαθμίας σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές ή Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως τρίτο στη σειρά κριτήριο επιλογής λαμβάνεται υπόψη η σειρά προτίμησης, οπότε προηγείται αυτός που δήλωσε τη σχολή με προγενέστερη προτίμηση. Αν και πάλι υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου.

Για να λάβεις μέρος στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα πρέπει να συμμετάσχεις στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα τουλάχιστον μάθημα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχεις επιλέξει και το οποίο ανήκει στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου που δηλώνεις.  Η αρίθμηση των προτιμήσεών σου να είναι συνεχόμενη ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησής σου. – Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

Δείτε τις οδηγίες για τους υποψηφίους γενικών λυκείων

Δείτε τις οδηγίες για τους υποψηφίους με το 10% των θέσεων

Δείτε το μηχανογραφικό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024