Γαβρόγλου: Απολύτως απαράδεκτα τα γεγονότα στο ΑΠΘ
«Αυτά που έγιναν χτες είναι απαράδεκτα. Είναι απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα». Έτσι σχολίασε τα επεισόδια που έγιναν στο ΑΠΘ, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ
«Αυτά που έγιναν χτες είναι απαράδεκτα. Είναι απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα». Έτσι σχολίασε τα επεισόδια που έγιναν στο ΑΠΘ, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ σήμερα.
Επίσης, μίλησε, για ακόμα μία φορά, για την «Επιτροπή Παρασκευόπουλου και το πόρισμα που έχει εκδώσει» και σημείωσε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι πρόφαση. «Δεν είναι μόνο το ΑΠΘ. Υπάρχει θέμα και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, υπάρχει πρόβλημα με τα κτήρια του Πολυτεχνείου κάτω στην Πατησίων και υπάρχει πρόβλημα και στο ΑΠΘ που έχουμε ζητήσει πολλές φορές να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και για τα οποία πάλι δεν έχουμε απαντήσεις», σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.
Μάλιστα, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα πρέπει να μπει συγκεκριμένο πλαίσιο στα πανεπιστήμια για να λυθούν τέτοιου είδους ζητήματα, είπε: «Το πλαίσιο εμείς το βάλαμε και το οποίο δεν δέχονται να το εφαρμόσουν, να το συζητήσουν. Έχει μία σημασία. Κανείς δεν λέει αυτό που όλοι λένε στα σιωπηλά. Να βάλουμε Αστυνομία να τελειώνει. Δεν λύνονται με Αστυνομία όλα τα προβλήματα, δεν είναι η Αστυνομία λύση για όλα τα προβλήματα».
Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, σύμφωνα με την πρυτανεία του ΑΠΘ, «περίπου τριάντα άτομα εισέβαλαν βίαια στα γραφεία της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προπηλακίζοντας -φωνάζοντας συνθήματα, βρίζοντας, απειλώντας- και ασκώντας σωματική βία σε φύλακες, εργαζομένους, παρευρισκόμενους Καθηγητές, στον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις».
Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, κατηγορούν τα μέλη της Συγκλήτου για βία εναντίον τους και σε ανακοίνωσή τους εξήγησαν ότι ο λόγος της αντίδρασής τους είναι το ότι η Σύγκλητος αποφάσισε να συνεδριάσει «κρυφά».
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τέσσερις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442