Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Λιγότεροι οι διαδηλωτές κατά του Τραμπ σε σχέση με πέρσι

Λονδίνο: Λιγότεροι οι διαδηλωτές κατά του Τραμπ σε σχέση με πέρσι

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κεντρικό Λονδίνο κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κεντρικό Λονδίνο κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, όμως ο αριθμός τους ήταν αρκετά χαμηλότερος από τις δεκάδες χιλιάδες που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψή του πέρυσι.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, έπαιξαν ντραμς και ανέμιζαν πανό σε ένα «Καρναβάλι Αντίστασης» όπως το χαρακτήρισαν οι διοργανωτές, στην πλατεία Τραφάλγκαρ την ώρα που η πρωθυπουργός παρακαθόταν σε συνομιλίες με τον Τραμπ σε κοντινή απόσταση, στην κατοικία της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αναμένεται να μιλήσει στη συγκέντρωση αργότερα σήμερα.

Για τους Βρετανούς, ο Τραμπ είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς ξένους ηγέτες: μόνο το 21% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε έρευνα της YouGov έχουν «θετική γνώμη» για τον Αμερικανό πρόεδρο. Στις γυναίκες, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 14%.

Τον τόνο στη διαδήλωση έδωσε ένα μεγάλο ομοίωμα του Τραμπ καθισμένο σε μια χρυσή τουαλέτα με κατεβασμένο το παντελόνι και τα πανό να λένε: «Τραμπ, μακριά! Είμαστε αρκετά ικανοί να τα σκ…. στην πολιτική μας», «Ελευθερία στη Μελάνια» και «Κλειδώστε τον στον Πύργο».

«Ο Τραμπ είναι ένας αδαής, 70άχρονος άνδρας που ζει μια προνομιούχο ζωή», δήλωσε η Άννα Φέντον, 23 ετών, διευθύντρια μάρκετινγκ από το Λονδίνο που κρατούσε μια πικέτα που έγραφε: «Γιαχ, από πού ξεκινάω;»

Η Φέντον είπε πως διαμαρτύρεται σε ένδειξη αλληλεγγύης με «τους ανθρώπους τους οποίους έχουν πλήξει η γλώσσα και οι πολιτικές του Τραμπ», περιλαμβανομένων των γυναικών, των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφιλόφυλων και των διεμφυλικών.

Έντεκα γυναίκες ντυμένες με κόκκινους μανδύες και λευκά πέπλα όπως οι χαρακτήρες του δυστοπικού μυθιστορήματος της Μάργκαρετ Άτγουντ «The Handmaid’s Tale» (ελληνικός τίτλος: Η ιστορία της θεραπαινίδας) διαμαρτύρονταν σιωπηλά έξω από την Εθνική Πινακοθήκη.

Το πλήθος, που αποτελείτο από πολλές χιλιάδες, ήταν ωστόσο εμφανώς μικρότερο από εκείνο που είχε κατεβεί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί όταν ο Τραμπ επισκέφθηκε για πρώτη φορά ως πρόεδρος τη Βρετανία το 2018.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και κάποιοι μικροί θύλακες υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου. Λίγοι άνδρες με κόκκινα καπελάκια που έφεραν το σύνθημα «Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» περπατούσαν ανάμεσα στο πλήθος. Οι υποστηρικτές του Τραμπ είπαν πως οι διαδηλώσεις εναντίον του είναι μια προσβολή στον ηγέτη του πιο ισχυρού συμμάχου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εξάλλου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα τεράστιο φουσκωτό μπαλόνι με τη μορφή του Τραμπ σαν μωρό που φοράει πάνα και κλαίει υψώθηκε έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, παραμένοντας στον αέρα και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του προέδρου με τη Μέι.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024