Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia Combi 2020: Αναβάθμιση μιας σταθερής αξίας

Skoda Octavia Combi 2020: Αναβάθμιση μιας σταθερής αξίας

Η νέα γενιά της Octavia αποτελεί το «next big thing» στο καλεντάρι της Skoda καθώς η πρεμιέρα της αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν την εκπνοή του 2019 με αφορμή της εξηκοστή επέτειο από την πρώτη εμφάνισή της.

Φωτογραφίες: Automedia

Έχοντας ολοκληρώσει την παρουσίαση του ανανεωμένου Superb το οποίο απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του μια plug-in υβριδική έκδοση καθώς νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου, Citigo, η Skoda επικεντρώνεται στην εξέλιξη της σημαντικότερης πρεμιέρας της για φέτος που δεν είναι άλλη από την τέταρτη κατά σειρά γενιά της Octavia.

Παρά τα φαινόμενα το σύνολο του αμαξώματος της Octavia Combi εξακολουθεί να καλύπτεται από επιμελές καμουφλάζ που αποτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες που τελικώς θα κάνουν τη διαφορά.

Συνολικά ωστόσο, αυτό που προκύπτει είναι ότι η Οctavia δεν πρόκειται να αλλάξει τις γνώριμες αναλογίες της αν και με δεδομένη την πρόσφατη έλευση του Scala κάθε άλλο θα πρέπει να αποκλειστεί η αύξηση των διαστάσεών της σύμφωνα με τις συνήθεις παραδόσεις της τσεχικής φίρμας, προς όφελος μιας ακόμα πιο ενισχυμένης ευρυχωρίας η οποία είναι συνώνυμη με τις προτάσεις της Skoda.


Σε ό,τι αφορά το χρόνο έλευσης της, η νέα Octavia αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της πριν το τέλος της χρονιάς καθώς, η επέτειος των 60 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου εν έτει 1959 δείχνει να αποτελεί ιδανική περίσταση για την υποδοχή της νέας γενιάς της εντός του 2019.

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών, η Octavia αναμένεται να αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός καθώς θα ανήκει στη νέα γενιά μοντέλων του ομίλου με αφετηρία την εξελιγμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής MQB, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όρους αποδοτικότητας αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αναλυτικότερα, σε επίπεδο κινητήρων αναμένεται το γνωστό μείγμα επιλογών βενζίνης 1,0, 1,5 και 2,0 λίτρων και diesel 1,6 και 2,0 λίτρων του ομίλου VW, ενώ κάθε άλλο θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποιου είδους υβριδική έκδοση. Τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων σε συνδυασμό με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα διαθέσιμα gadgets όπως έχουν ήδη αφήσει να εννοηθεί οι πρώτες πληροφορίες για το ομογάλακτο VW Golf με το οποίο θα μοιραστεί ένα μέρος του ψηφιακού εξοπλισμού και των νέων συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024