Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας σε περιοχή τουρκικής επιρροής

Συρία : Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας σε περιοχή τουρκικής επιρροής

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στην Αζαζ, κοινότητα στη βορειοδυτική Συρία.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες χθες Κυριακή στην Αζαζ, κοινότητα στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Η έκρηξη τραυμάτισε άλλους 20 και πλέον ανθρώπους, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Τέσσερα παιδιά συγκαταλέγονται στους νεκρούς της έκρηξης σε αυτήν την πόλη, που βρίσκεται στην καρδιά περιοχής της τουρκικής σφαίρας επιρροής, στην επαρχία Χαλέπι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Η έκρηξη σημειώθηκε καθώς πολλοί άνθρωποι έφευγαν μετά τις νυχτερινές προσευχές», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε τοπική πηγή, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Εκανε λόγο για 28 τραυματίες.

Μεγάλη στρατιωτική παρουσία της Αγκυρας

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε την επομένη παρόμοιας ενέργειας στη Ράκα – επίσης στη βορειοδυτική Συρία – η οποία στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20.

Η Τουρκία εξαπέλυσε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη το 2016, με την οποία κατέλαβε τον έλεγχο περιοχής πλέον των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Αζαζ.

Εξεδίωξε από την περιοχή αυτή μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και εμπόδισε την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων.

Η Αγκυρα διατηρεί έκτοτε στην περιοχή αυτή μεγάλη στρατιωτική δύναμη και στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών ενώ υποστηρίζει τις δυνάμεις των ανταρτών που αστυνομεύουν την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024