Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Και επίσημα τέλος από το SPD η Αντρέα Νάλες

Γερμανία: Και επίσημα τέλος από το SPD η Αντρέα Νάλες

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υπέβαλε και επισήμως η Αντρέα Νάλες, όπως ανακοίνωσε η ίδια αποχωρώντας από το κτίριο «Βίλι Μπραντ», στο Βερολίνο. Η τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από την Πρωθυπουργό του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ, την Πρωθυπουργό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάλου Ντράιερ και τον επικεφαλής του SPD στην Έσση Τόρστεν Σέφερ-Γκιμπελ, η […]

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υπέβαλε και επισήμως η Αντρέα Νάλες, όπως ανακοίνωσε η ίδια αποχωρώντας από το κτίριο «Βίλι Μπραντ», στο Βερολίνο.

Η τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από την Πρωθυπουργό του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ, την Πρωθυπουργό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάλου Ντράιερ και τον επικεφαλής του SPD στην Έσση Τόρστεν Σέφερ-Γκιμπελ, η οποία θα διαχειριστεί τις διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού, θα οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη συνεδρίαση του Προεδρείου σε τρεις εβδομάδες. Σε αυτή την συνεδρίαση θα πρέπει να αποφασιστεί η εκλογή της νέας ηγεσίας.

Το επόμενο Συνέδριο του SPD ήταν προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα επισπευσθεί.

Αντιθέτως, η εκλογή νέου επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία η κυρία Νάλες είχε προγραμματίσει για αύριο, ακυρώθηκε και μεταβατικά την ευθύνη αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρός της Ρολφ Μούτσενιχ.

«Καθαρή δήλωση» των προθέσεών τους σε ό,τι αφορά το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού ζήτησε σήμερα από τους Σοσιαλδημοκράτες και ο επικεφαλής του μικρότερου εταίρου, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Μάρκους Σέντερ.

«Το SPD θα πρέπει να δώσει ένα καθαρό σήμα – είτε είναι ένα «ναι» είτε ένα «ναι μεν, αλλά» είτε ένα «απολύτως όχι». Υπάρχουν ακόμη αρκετά που πρέπει να καταφέρουμε μαζί», δήλωσε ο κ. Σέντερ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «δεν θα γίνουν εκπτώσεις» για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ούτε καθημερινές υποχωρήσεις λόγω της κατάστασής του.

Δυαρχία και εκλογή από τη βάση

Από την μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κατά την σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), πρότεινα δυαρχία και εκλογή της ηγεσίας από την βάση του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι εφημερίδες του Ομίλου Funke.

Ο κ. Μάας πρότεινε η ηγεσία να αποτελείται από μια γυναίκα και έναν άνδρα, μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται ήδη από τους Πράσινους και την Αριστερά, και να ψηφίζεται από τα 450.000 μέλη του κόμματος.

«Η εποχή των παρασκηνίων πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία, η οποία θα έχει την κατά το δυνατόν ευρύτερη στήριξη των μελών μας», φέρεται να δήλωσε ο κ. Μάας, παρουσιάζοντας την πρότασή του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024