Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έκανε την ανατροπή

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έκανε την ανατροπή

Αναμφισβήτητα η έκπληξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναμφισβήτητα η έκπληξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κερδίζοντας το φαβορί της πρώτης Κυριακής των εκλογών, τον Νίκο Ταχιάο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας από αουτσάιντερ, κατάφερε και εκλέχτηκε δήμαρχος με ποσοστό 66,76% έναντι 33,24% που συγκέντρωσε ο Ταχιάος.

Ποιος είναι λοιπόν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας;

O Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι αυτοδιοικητικός, πρώην Αντιδήμαρχος επί εποχής Γιάννη Μπουτάρη και υπήρξε υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2015.

Η συνεργασία του Κωνσταντίνου Ζέρβα όμως με τον με τον Γιάννη Μπουτάρη ήταν προβληματική με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να αποχωρήσει και να μείνει ανεξάρτητος.

Τότε είχε δηλώσει ότι: « Μία παράταξη πολυσυλλεκτική, συνθετική, που προήλθε από την κοινωνία των πολιτών έγινε αρχηγική όπου ο λόγος του ηγέτη είναι κανόνας και σε όποιον δεν αρέσει να σηκώνεται να φεύγει».

Οσο για το που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκη αναφέρει στο βιογραφικό του:

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου ήταν ο Βασίλης Ζέρβας, πολιτικός μηχανικός και η μητέρα μου είναι η Λιλίκα Ζέρβα – Ωρολογά, φιλόλογος. Αποφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως αριστούχος. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Brown στις Η.Π.Α.

Από το 1990, που ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία, ζω και εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη.

Tην περίοδο 1994-1997 ήμουν αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σωματείου Π.Α.Ο.Κ και, ως τεχνικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την ανέγερση του κλειστού γηπέδου στο Φοίνικα και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του καλαθοσφαιρικού τμήματος που πρωταγωνιστούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από τον Απρίλιο του 2010 έως το Μάρτιο του 2016 διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σε συνέχεια της εκλογής μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πρωτοβουλία – Γ. Μπουτάρης» ανέλαβα, τον Ιανουάριο του 2011, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων. Από τότε ήμουν υπεύθυνος για μια σειρά περιβαλλοντικών έργων και δράσεων, όπως η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης – 2014, η ίδρυση του «Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων», η διοργάνωση του «Green Party»κ.α.

Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβα καθήκοντα ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και μόνιμος αναπληρωτής του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 κέρδισα εκ νέου την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου διπλασιάζοντας τις ψήφους μου, και ανέλαβα, από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015, Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ύστερα από διαφωνία με τον Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, παραιτήθηκα από το αξίωμα του αντιδημάρχου.

Από τον Αύγουστο του 2011 ως τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ε.Τ.Ο.Σ.) της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, η Κ.Ο.Θ. έδωσε σειρά συναυλιών σε αστικούς και περιφερειακούς χώρους (πλατείες, γυμναστήρια, ανοικτά θέατρα) και προσέφερε τη μουσική της αρτιότητα σε ακροατές που δεν είχαν τριβή με την κλασσική και έντεχνη μουσική ενώ θεσπίσθηκε η διοργάνωση των τακτικών συναυλιών της Κ.Ο.Θ. στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δωρεάν παρακολούθηση για φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό.

Το Νοέμβριο του 2013 εκλέχτηκα μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήμουν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε μη εκλόγιμη – τιμητική θέση.

Το 2017 αποχώρησα από την παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” και πλέον παραμένω Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 2018 ανακοίνωσα επίσημα την υποψηφιότητά μου ως Δημάρχου του Δήμου Θεσσαλονίκης.»

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024