Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στον β' κύκλο των εκλογών

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στον β’ κύκλο των εκλογών

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αυτοδιοικητικές εκλογές της χώρας, με τις 6 από τις 7 περιφέρειες της Ελλάδας, να αναδεικνύουν «γαλάζιο περιφερειάρχη στον β’ κύκλο.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αυτοδιοικητικές εκλογές της χώρας, με τις 6 από τις 7 περιφέρειες της Ελλάδας, να αναδεικνύουν «γαλάζιο περιφερειάρχη στον β’ κύκλο.

Οι πολίτες αποφάσισαν στις επαναληπτικές εκλογές να δώσουν δυνατό «χαστούκι» στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, υπέστησαν βαριές ήττες.

Αναλυτικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, συγκέντρωσε πάνω από το 65% των ψήφων.

Στο εκλογικό του κέντρο εξελίχθηκε ξέφρενο γλέντι από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η νίκη του.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξη. Υπογράμμισε ότι θα εργαστεί σκληρά ώστε να αλλάξει πρόσωπο η Αττική, ενώ επισήμανε ότι θα συμπαραταχθεί στον αγώνα της ΝΔ εν όψει των εθνικών εκλογών «για μια καλύτερη Ελλάδα, για να έρθει περισσότερο φως, για να φύγουμε από τη μιζέρια».

Παρόμοιο κλίμα επικρατούσε και στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος Αθηναίων στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με ποσοστό πάνω από 65%.

Οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ξέσπασαν σε επευφημίες και σε εκδηλώσεις χαράς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μετά τη σαρωτική του νίκη ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: Θέλω αν πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ένα τεράστιο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μας δείξετε.

»Διαβεβαιώνω πως από εδώ και στο εξής θα δώσουμε όλο μας το είναι».

Όλοι μαζί για ένα Πειραιά καλύτερο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος εξασφάλισε ένα ποσοστό κοντά στο 58%.

Ο Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον πατέρα του και τη μητέρα του για τις αρχές και τις αξίες που του μετέδωσαν, καθώς και τη σύζυγό του και τα παιδιά του που στέκονται δίπλα του στη μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση που δίνει τα τελευταία χρόνια.

https://youtu.be/TbnEeiuXJpQ

Μεγάλο φαβορί του β’ κύκλου των αυτοδιοικητικών εκλογών αναδείχθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από το 70% των ψήφων.

«Ο πατραϊκός λαός σήμερα με την ψήφο του διασφάλισε τη δική του νίκη, για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού και να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας απόψε σε πολυπληθή συγκέντρωση έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης τής «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι εκπλήξεις του β’ γύρου

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αν και πέρασε δεύτερος στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κατάφερε και συγκέντρωσε πάνω από το 66% των ψήφων.

Στο εκλογικό κέντρο του κ. Ζέρβα ξέσπασαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί μόλις οι συγκεντρωμένοι είδαν τα πρώτα exit poll.

Πρώτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναδείχθηκε ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συγκεντρώνοντας πάνω από το 55% των ψήφων, επικρατώντας του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου 44%.

«Σήμερα, οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή. Γι’ αυτό και η νίκη δεν είναι προσωπική. Δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο. Ούτε καν σε λίγους ή μερικούς. Ανήκει σε όλους! Ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, που πάντα είχαν λιγότερα απ’ όσα άξιζαν ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

«Με την κοινωνία ξεκινήσαμε, στην κοινωνία απευθυνθήκαμε και με αυτή θα συνεχίσουμε. Σε λίγο θα επισκεφθώ τον Πύργο και αργότερα το Αγρίνιο. Αποτελεί δέσμευσή μου: Η δική μας θητεία θα είναι για όλους. Το επαναλαμβάνω: Τρεις νομοί, μία γροθιά! 700.000 άνθρωποι, μία καρδιά!» κατέληξε.

O β’ γύρος των δημοτικών εκλογών ανέδειξε νέο δήμαρχο Ιωαννίνων τον Μωυσή Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ κατάφερε να επικρατήσει έναντι του σημερινού δημάρχου Θωμά Μπέγκα με διαφορά περίπου μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Η νίκη του Μωυσή Ελισάφ που προέρχεται από την κεντροαριστερά αλλά είχε και την υποστήριξη της ΝΔ έχει και συμβολική σημασία αφού είναι ο πρώτος Εβραίος Δήμαρχος που εκλέγεται στην Ελλάδα.

Σε δήλωση του ο κ. Ελισάφ από το εκλογικό του κέντρο ευχαρίστησε όσους στήριξαν τον αγώνα του. Ειδικότερα ανέφερε: «Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024