Μικρή άνοδο καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, κόντρα στο πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 833,10 μονάδες σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,34%.
Αρχικά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 823,85 μονάδες (-0,77%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,98 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,24%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+4,47%), της ΕΧΑΕ (+3,16%) και της Εθνικής (+1,52%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-5,92%), της Eurobank (-2,86%) και της Motor Oil (-2,63%)
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,15%) και των Τηλεπικοινωνιών(+0,25%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-1,87%) και του Πετρελαίου (-1,13%).
Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 23 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank+18,56% και CPI+6,31%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Mevaco-8,18% και Intralot -6,25%.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.