Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Mountiaq Concept: Το Kodiaq σε ρόλο pickup

Skoda Mountiaq Concept: Το Kodiaq σε ρόλο pickup

Η τσεχική φίρμα αποκάλυψε μια πρωτότυπη παραλλαγή του Kodiaq, προϊόν της δημιουργικότητας των μαθητεύομενων της ακαδημίας της Skoda που «είδαν» στο μεγάλο SUV της Skoda ένα ιδανικό όχημα για σκληροτράχηλο pickup.

To Μountiaq αποτελεί μια one-off, πιο σκληροτράχηλη pick-up παραλλαγή του Kodiaq την οποία εξέλιξαν και δημιούργησαν οι μαθητευόμενοι της τσεχικής φίρμας που χρειάστηκαν οκτώ μήνες και 2.000 εργατοώρες.

Κυρίαρχο στοιχείο του πρωτότυπου αποτελεί ο χώρος φόρτωσης για τον οποίο «θυσιάστηκαν» οι πίσω πόρτες, ωστόσο εκτός του προφανούς διαθέτει και ένα κρυφό χώρο αποθήκευσης.

Την εικόνα συμπληρώνουν η παρουσία ορισμένων χαρακτηριστικών που αναδεικνύουν το σκληροτράχηλο off-road χαρακτήρα του πρωτοτύπου στα οποία περιλαμβάνονται η ράγα από πρόσθετα LED στην οροφή, ο γάντζος ρυμούλκησης ενώ έχει προστεθεί και μια επιπλέον εισαγωγή αέρα σε ύψος άνω του 1,80 διευκολύνοντας σε δυνητικές διαδρομές με άφθονο το υδάτινο στοιχείο.

Παράλληλα, οι μπροστινές πόρτες έχουν μειώσει το μήκος τους αλλά και έχουν ανασχεδιαστεί επί το αρρενωπότερο προκειμένου να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά της έκδοσης η οποία εφοδιάζεται με χωμάτινα ελαστικά και έχει επίσης αυξημένα μετατρόχια.

Αυξημένη είναι και η απόσταση από το έδαφος η οποία διαμορφώνεται σε 29 εκατοστά. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέγεθος υπερέχει κατά 10,0 εκατοστά σε σχέση με αυτή του Skoda Scout.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το έδαφος δεν είναι το μόνο αυξημένο γεωμετρικό μέγεθος του Mountiaq καθώς το pickup έχει μήκος 4,999 μ. πλάτος 2,005 μέτρα και ύψος 1,71 μέτρα όντας μεγαλύτερο προς πάσα κατεύθυνση σε σχέση με το μοντέλο όπου βασίζεται.

Παράλληλα, οι μαθητευόμενοι της Skoda έχουν φροντίσει να προσθέσουν μια σειρά από επιπλέον χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων ενσωματωμένο ψυγείο και subwoofer 2.000 watt καθώς και πολλά διακοσμητικά στοιχεία προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης, τα οποία προσθέτουν μια ευχάριστη νεανική όσο και καινοτόμο διάθεση στο επιβλητικό pickup.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024