Εκλογές 2019: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία στη Δυτική Ελλάδα
Μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησε με καθυστέρηση η ψηφοφορία, λόγω καθυστερημένης προσέλευσης του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ καταγράφονται εκ νέου απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε και εξελίσσεται στη Δυτική Ελλάδα ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
Μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησε με καθυστέρηση η ψηφοφορία, λόγω καθυστερημένης προσέλευσης του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ καταγράφονται εκ νέου απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.
Όσον αφορά τις σημερινές εκλογές, εκτός από την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για την εκλογή 16 νέων δημάρχων.
Ειδικότερα, στην Αχαΐα εκλογές πραγματοποιούνται στους δήμους Πατρέων, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Δυτικής Αχαΐας.
Στην Ηλεία εκλογές διεξάγονται στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Τέλος, στην Αιτωλοακαρνανία εκλογές πραγματοποιούνται στους δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Ξηρόμερου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ