Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία χώρα, δύο ομάδες, ένα στέμμα Η μεγάλη ώρα έφτασε!

Μία χώρα, δύο ομάδες, ένα στέμμα Η μεγάλη ώρα έφτασε!

Τότεναμ και Λίβερπουλ αναμετρούνται στο «Wanda Metropolitano» (22:00, ΕΡΤ Sports/ OTE Sport 1) με φόντο το τρόπαιο του Champions League και με χιλιάδες οπαδούς τους να έχουν κατακλύσει την Μαδρίτη

Η κορύφωση της κορυφαίας (πιθανότατα) σεζόν στην ιστορία του Champions League είναι γεγονός. Το «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης φιλοξενεί στις 22:00 (ΕΡΤ Sports/ OTE Sport 1) την Τότεναμ και την Λίβερπουλ με τον ευρωπαϊκό θρόνο να χωράει φυσικά μόνο έναν. Θα πάρει το παρθενικό της τρόπαιο η Τότεναμ ή θα σηκώσει το έκτο η Λίβερπουλ; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε.

Από 17.000 οπαδούς τους θα έχουν στις κερκίδες του νεότευκτου γηπέδου της Ατλέτικο οι δύο ομάδες με την Μαδρίτη να έχει μετατραπεί σε πρωτεύουσα της Αγγλίας εδώ και μέρες. Η ζήτηση είναι τεράστια, χιλιάδες κόσμου έχουν ταξιδέψει στην Μαδρίτη και πολλοί αναγκαστικά θα δουν το ματς από τις τεράστιες γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στην πόλη.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο που στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής κάλεσε τους παίκτες του να γράψουν ιστορία θα έχει στη διάθεσή του άπαντες με τον Χάρι Κέιν να επιστρέφει και πάλι μετά από σχεδόν δύο μήνες. Η συμμετοχή του βέβαια στο αρχικό σχήμα δεν είναι σίγουρη μιας και ενδέχεται μετά από τόσο μακρά απουσία να μην είναι στο 100 τοις 100 κάτι που θα κρίνει ο προπονητής του πριν το ματς.

Από την άλλη ο Γιούργκεν Κλοπ που θέλει να ξορκίσει την κατάρα των χαμένων του τελικών, δεν θα έχει τον Ναμπί Κειτά στη διάθεσή του με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να επιστρέφει και να συμπληρώνει την τριάδα φωτιά της επίθεσης μαζί με τους Μανέ και Σαλάχ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουίνκς, Σισοκό, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Σον, Κέιν

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Ματίπ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαινάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα που έχει διευθύνει τον τελικό του Europa League ανάμεσα σε Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2017 καθώς και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μεταξύ Τσέλσι και Ατλέτικο το 2012.

Βοηθοί του θα είναι οι επίσης Σλοβένοι, Γιούρε Πράπροτνικ και Ρόμπερτ Βούκαν ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα αναλάβει ο Ισπανός, Ματέου Λαόθ. Στο δωμάτιο του Video Assistant Referee θα βρίσκονται ο επικεφαλής Ντάνι Μακέλι από την Ολλανδία, με βοηθούς τους Πολ Φαν Μπούκελ, Φέλιξ Τσβάιερ (που σφύριξε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας) και Μαρκ Μπορς.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024