Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Τζέισον – Αντιγόνη στο One Channel απαντά για όλα

Το Τζέισον – Αντιγόνη στο One Channel απαντά για όλα

Μια συνέντευξη στο One Channel και τον Κώστα Γιαννακίδη

Για την προσπάθειά του να διεκδικήσει νομικά τη διαγραφή του φύλου από τα επίσημα έγγραφα και τον προσδιορισμό ως άφυλο μίλησε μέσα από την εκπομπή Citizen One, το Τζέισον – Αντιγόνη. Μιλώντας στον Κώστα Γιαννακίδη, το υποψήφιο για την περιφέρεια Αθηνών με τη Ρένα Δούρου, είπε πως υπάρχει δεδικασμένο σε πολλές χώρες, όπου μπορεί ένα άτομο να μην προσδιορίζεται με κάποιο φύλο. «Το ντύνεσαι γυναίκα, ντύνεσαι άντρας είναι στερεοτυπική σύνδεση ανάμεσα στην ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όλα αυτά είναι ελευθερίες που κάθε άτομο πρέπει, όμως να είναι και νομικά καταχωμένες».

Στην ερώτηση γιατί αυτό έχει τόση σημασία απάντησε πως «η νομική κατοχύρωση έχει άμεση σχέση με την αποδοχή από την κοινωνία, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορείς να πεις ‘’με δέχεται η πολιτεία, άρα μπορεί να με δεχτεί και το κάθε άτομο’’». «Βιολογικά κάθε άτομο είναι ένας διαφορετικός συνδυασμός εξωτερικών και εσωτερικών χαρακτηριστικών. Δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες, γιατί υπάρχουν και τα ίντερσεξ άτομα, που είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά, έχουν συνδυασμό ορμονών ή συνδυασμό γεννητικών οργάνων. Κάθε άτομο είναι μια διαφορετική περίπτωση ακόμα και από βιολογικής άποψης.

Ο αυτοπροσδιορισμός ως προς το φύλο, να ακολουθεί μια ταυτότητα είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα και πρέπει να γίνεται σεβαστό» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση γιατί επέλεξε το «Αντιγόνη» ως όνομα είπε πως «είναι η μυθική μορφή από την αρχαία μυθολογία του παιδιού που αντιτίθεται σε ένα σαθρό σύστημα». Αναφέρθηκε, επίσης, στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να πολιτευτεί με τη Ρένα Δούρου. Τέλος, υπογράμμισε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και υψηλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης έχουν κάνει σεξιστικά σχόλια στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024