Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουμουτσάκος: Για να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ, πρέπει να σεβαστεί την ελληνική μειονότητα

Κουμουτσάκος: Για να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ, πρέπει να σεβαστεί την ελληνική μειονότητα

«Δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, πρέπει να είναι ομόφωνες», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

«H έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία είναι γνωμοδοτική. Δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, πρέπει να είναι ομόφωνες», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

«Η στάση των Τιράνων απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα δεν συνηγορεί, στο στάδιο αυτό, στο να δοθεί «πράσινο φως» στα επόμενα βήματα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων μας. Τονίζουμε, όμως, ότι αυτό συναρτάται και εξαρτάται απόλυτα από την ανταπόκρισή τους σε θέματα υψίστης σημασίας, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων», συνέχισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για το μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμένει ακόμη στη θέση της, οφείλει να προστατεύσει, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, τα δίκαια και τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024