Ρουβίκωνας : Τη σύλληψή του προαναγγέλλει ο Καλαϊτζίδης για την επίθεση στη Βουλή
Τη σύλληψή του προαναγγέλλει μέσω facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, για την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας με μπογιές στο κτίριο της Βουλής.
Τη σύλληψή του προαναγγέλλει μέσω facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, για την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας με μπογιές στο κτίριο της Βουλής.
«Η αστυνομία με έχει “ταυτοποιήσει”»
«Πριν λίγες ώρες ενημερώθηκα πως η αστυνομία με έχει “ταυτοποιήσει” για την παρέμβαση στο κτίριο της Βουλής (το όνομά μου είναι στη δικογραφία). Αυτό σημαίνει πως θα βγει ένταλμα σύλληψης (αν δεν έχει βγει ήδη), θα συλληφθώ και θα οδηγηθώ στον εισαγγελέα» αναφέρει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.
Η επίθεση στη Βουλή
Η επίθεση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 21ης Μαΐου από ομάδα περίπου 15 ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας.
Τα άτομα αυτά ανέβηκαν από την οδό Οθωνος, έφτασαν στο προαύλιο της Βουλής όπου πέταξαν μπογιές και καπνογόνα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).