Με τα συντροφικά «μαχαιρώματα» στο κυβερνών κόμμα να συνεχίζονται με αφορμή τη συντριβή στις ευρωεκλογές, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ .

Οι προσπάθειες των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζονται στο να δοθεί η εικόνα ενότητας ενόψει των εθνικών εκλογών αλλά και να βρεθεί ένα νέο αφήγημα προκειμένου να καταφέρει το κυβερνών κόμμα να «ψαλιδίσει» τη διαφορά με τη ΝΔ.

Τα μηνύματα ωστόσο δεν είναι θετικά καθώς το ένα μετά το άλλο κυβερνητικά στελέχη ασκούν κριτική για την επικοινωνιακή τακτική πριν τις εκλογές καθώς και την διαχείριση της βαριάς ήττας.

Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Νίκος Κοτζιάς, Γεωργία Γεννιά είναι μερικά μόνο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκαν στις αιτίες της ήττας, με ορισμένους από αυτούς να «φωτογραφίζουν» και συγκεκριμένους υπουργούς.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης (News 24/7) υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν απρόσμενο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά για την κοινωνία λέγοντας πως τώρα το κυβερνών κόμμα οφείλει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να μιλήσει με το λαό.

Βερναρδάκης: Δύσκολο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα

Το κλίμα ηττοπάθειας εν τω μεταξύ καλά κρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος έχει δεχθεί πολλά «συντροφικά πυρά» σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις και την εικόνα που παρουσίαζε στο Μαξίμου, μίλησε στην ΕΡΤ και ομολόγησε ότι στις εθνικές εκλογές θα είναι πολύ δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι θα δώσει την μάχη για να είναι πρώτο κόμμα και για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

«Προφανώς εκλογές θα κερδίσεις και θα χάσεις», είπε για να προσθέσει  ότι ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης, πράγματι, στάθηκε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο αφορά στην κριτική που δέχεται ο ίδιος σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τα περί απομόνωσης του πρωθυπουργού ανέφερε  ότι είναι δεκτή και πως όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο δέχεσαι κριτική. «Ωστόσο οι ερμηνείες που γίνονται κινούνται σε επίπεδο σαπουνόπερας. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει και να υπάρχει κάποιος που τον απομονώνει; αναρωτήθηκε.

Γράψτε το σχόλιό σας