Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis. Η  εισαγγελέας διαφθοράς  Ελένη Τουλουπάκη προχώρησε ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης  σε βάρος τριών μη πολιτικών προσώπων για μια περίπτωση υπερτιμολόγησης φαρμάκου το 2008, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Η δίωξη που  στρέφεται κατά μέλους της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου υγείας  αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης  με τις επιβαρυντικες διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου , ενώ για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα διώκονται  δυο πρώην  στελέχη της NOVARTIS .

Η  συγκεκριμένη πτυχή της έρευνας  συνδέεται με την τιμή φαρμάκου  για τον ζαχαρώδη διαβήτη. Το 2008 ο  γερόμενος ως φυσικός αυτουργός της αξιόποινης πράξης  φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ σε σχέση με την πραγματική του τιμή. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, ήταν να προκληθεί μεγάλη ζημιά σε βάρος του δημοσίου.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στην ανακρίτρια κατά της διαφοράς , η οποία έχει ήδη στα χέρια της και άλλες  συναφείς δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση της Novartis  στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο