Οι άνω των 100 ετών Αλβανοί στερούνται του δικαιώματος ψήφου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών, η οποία δεν διευκρινίζει τους λόγους για αυτήν την απόφαση.

Εκλογές στις 30 Ιουνίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας δημοσιοποίησε την τελική λίστα των ψηφοφόρων για τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 30 Ιουνίου 2019.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές αυτές έχουν 3.536.015 εγγεγραμμένοι Αλβανοί, μεταξύ των οποίων, 132.788 πολίτες που ψηφίζουν για πρώτη φορά, και από αυτούς το 51% είναι άνδρες και το 49% γυναίκες και κορίτσια.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι λίστες έχουν ενημερωθεί μετά την αφαίρεση ψηφοφόρων με πλαστά στοιχεία και διευθύνσεις, τονίζοντας ότι δύο κατηγορίες έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Σε υπέργηρους και κατάδικους

Πρόκειται για υπέργηρους, άτομα που είναι άνω των 100 ετών καθώς και κατάδικους, σύμφωνα με τον νόμο περί αποποινικοποίησης.

Οι ψηφοφόροι που δεν θα βρουν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να καταφύγουν στο δικαστήριο.

Επίσης, μπορούν να ψηφίσουν και οι Αλβανοί των οποίων τα δελτία ταυτότητας έχουν λήξει, καθώς αυτά ισχύουν – κατόπιν υπουργικής απόφασης – μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή: shqiptarja.com και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο