Μια από τις εκπλήξεις των εκλογών της Κυριακής είναι αδιαμφισβήτητα η είσοδος στην Ευρωβουλή του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο δημοσιογράφος-τηλεπωλητής και η Ελληνική Λύση κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 4% και να κερδίσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μετά τις περιβόητες «επιστολές του Ιησού», τα «μαγικά» μαντζούνια για τη φαλάκρα και τις οδοντόβουρτσες που σκοτώνουν οι ψηφοφόροι αποφάσισαν ότι αξίζει να τον στείλουν στην Ευρώπη.

Ανάμιξη με την πολιτική

Η πρώτη προσπάθεια του Βελόπουλου να κατέβει στην πολιτική ήταν στις εθνικές εκλογές του 2004 με το ΛΑ.Ο.Σ του Γιώργου Καρατζαφέρη, όταν πήρε 5.700 ψήφους.

Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Πέλλας και συγκέντρωσε 7,3%, ενώ το 2007 εξελέγη βουλευτής στην Β’ Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε μέχρι το 2012.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Βελόπουλος δεν σταμάτησε τις εκπομπές στην τηλεόραση, τις τηλεπωλήσεις, τον ρατσιστικό λόγο και τα… ψέματα.

«Μας κορόιδευαν, μας φίμωναν, αλλά η απάντηση ήρθε από τους Eλληνες! Η Ελληνική Λύση στην Ευρωβουλή! Τώρα δουλειά για την επόμενη μάχη! Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινά…» έγραψε ο ίδιος στο Twitter αμέσως μετά τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Μεγάλο ζήτημα είχε προκύψει λίγες μέρες πριν τις εκλογές με τον Βελόπουλου και τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατόυ στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, στον αριθμό 42 υπήρχε υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) του Ιωάννη, αλλά πρόκειται για μια συνωνυμία που ο Βελόπουλος προσπάθησε με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί.

«Όπως πληροφορήθηκα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατά τη διανομή ψηφοδελτίων του συγκεκριμένου κόμματος, οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, υπονοώντας ότι συμμετέχω στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και με εμφανή σκοπό να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους. Υποχρεώνομαι για άλλη μια φορά να δηλώσω ότι ουδεμία σχέση έχω με τον συγκεκριμένο υποψήφιο και προφανώς δεν είμαι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο αυτού του κόμματος», ανέφερε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.

Fake news με φαντασία

Αγαπημένη του συνήθεια τα fake news παντός τύπου και ο διχαστικός λόγος είτε μιλάει για την Συμφωνία των Πρεσπών, και το όνομα «Μακεδονία» που κατά τη γνώμη του αφαίρεσαν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είτε για τις οδοντόκρεμες που έχουν δηλητήριο σύμφωνα με την δική του παγκόσμια ανακάλυψη ο υπερβολικό τόνος, και το ύφος του σωτήρα είναι το ίδιο.

Τα χρώματα στο κάτω μέρος της συσκευασίας «μαρτυρούν» χημική σύνθεση ικανή να μας σκοτώσει, όπως αναφέρει στην εκπομπή του.

Οι περίφημες «Επιστολές του Ιησού»

Μια από τις πιο «διάσημες» πωλήσεις του, είναι αυτές των επιτολών του Ιησού που τον έκανα και διάσημο στο διαδίκτυο και έγιναν αμέσως viral.

Ο Βελόπουλος πουλούσε βιβλίο του Παπαζήση με μεγάλο καμάρι και ως παγκόσμια ανακάλυψη. Μερικές από τις προσπάθειες του για να πείσει: «Εχει επιστολές του Ιησού Χριστού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Επιστολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να τη. Αυτή εδώ είναι. Την έγραψε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Θεός μας, ο Χριστός μας γράφει επιστολή. Να τη, ρε παιδιά! Επιστολή του Χριστού μας, του Ιησού μας. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τις έγραψε. Εδώ μέσα είναι. Νιώθω δέος και μόνο που το κρατώ στα χέρια μου, να έχω τις επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο;»

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο Βελόπουλος προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του βρίζοντας με χυδαίο τρόπο όσους τον αμφισβήτησαν και πετώντας το μπαλάκι στον Παπαζήση που έγραψε το βιβλίο το οποίο ο ίδιος ως ιστορικός έχει τσεκάρει.

Προϊόντα μοναχών

Οδοντόκρεμες του Αγίου Όρους είναι ένα ακόμα από τα αγαπημένα του προϊόντα.

Ο ίδιος στις τηλεπωλήσεις του ανέφερε: «Έχουν τα πάντα, μια απίστευτη οδοντόκρεμα. Την παρασκευάζουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους με φυσικά υλικά. Οι άλλες οδοντόκρεμες έχουν ένα χρώμα στη βάση τους που δείχνει ότι είναι χημικά. Το πράσινο σημαίνει ότι είναι φυτική, το μπλε ότι είναι φυτική με προσθήκη φαρμακευτικής ουσίας, το κόκκινο ότι είναι φυτική με προσθήκη χημικής σύνθεσης και το μαύρο ότι είναι μόνο χημική σύνθεση».

Όπως διευκρίνισαν οι εταιρείες παραγωγής τα συγκεκριμένα χρώματα ονομάζονται eye marks και βοηθούν τα σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας να αναγνωρίζουν που θα τυπώσουν ή που θα κόψουν τη συσκευασία.

Μαντζούνια για τη φαλάκρα, την άνοια, την κατάθλιψη, την ισχιαλγία

Το ίδιο σκεύασμα καταφέρνει να καταπολεμήσει σχεδόν όλα τα προβλήματα υγείας. «Τέρμα η κατάθλιψη, η άνοια, το αλτσχάιμερ. Υπάρχει η λύση» αναφέρει ο Βελόπουλος και παρατρύνει το κοινό να δοκιμάσει τα συγκεκριμένα βότανα και ένα θαυματουργό κοκτέιλ που σταματάει από τον πόνο στη μέση μέχρι και τα συμπτώματα της άνοιας.