Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λύση δύο κρατών στην Κύπρο μέσω ΕΕ ζητά ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους

Λύση δύο κρατών στην Κύπρο μέσω ΕΕ ζητά ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους

Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, δήλωσε ο νέος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, δήλωσε ο νέος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ΕΕ ή με άλλο τρόπο.

«Θέλουν να μας στριμώξουν»

Υποστήριξε ακόμη ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία μέσω της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο DHA, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Κύπρος είναι πολύ σημαντικό νησί για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Κεμάλ Ατατούρκ ότι «ενόσω η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια του εχθρού οι δίοδοι ανεφοδιασμού είναι κλειστοί. Προσέξτε την Κύπρο. Αυτό το νησί είναι πολύ σημαντικό για μας».

«Γι αυτό τον λόγο πρέπει να προσέξουμε την Κύπρο. Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

«Η Τουρκία μας… και εμείς»

Ο τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ακόμη: «Εμείς είμαστε φύλακες του ανώτατου αστυνομικού φυλακίου. Οσο πιο ισχυρή και ασφαλής είναι η Τουρκία μας, τόσο ήσυχοι είμαστε και εμείς. Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ενιαίο κράτος. Θέλουν τους Τουρκοκύπριους να είναι μειονότητα. Γι αυτό και προσπαθούν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους συνεργασίες με ξένα κράτη».

Οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν τη στήριξη των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε περαιτέρω, θέλουν να στριμώξουν στη γωνία την Τουρκία μέσω της Κύπρου.

«Δεν θα το επιτρέψουμε»

«Ο στόχος τους όλος είναι να βγάλουν την Τουρκία από την Κύπρο και να εμποδίσουν το άνοιγμά της στη Μεσόγειο. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Κι εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματά μας σε συνεργασία με την Τουρκία μας.

»Στην Κύπρο υπάρχει ένα κράτος. Εμείς ήρθαμε σε αυτό το νησί το 1571. Ο αγώνας συνεχίζεται από τότε. Στην Κύπρο υπάρχουν δυο κράτη. Πλέον πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω της ΕΕ και με άλλο τρόπο. Δεν θα παραδοθούμε στους Ελληνοκύπριους οι οποίοι θέλουν τους Τουρκοκύπριους μειονότητα», ανέφερε.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024