Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Πρώτο το κόμμα του Brexit σε τρεις περιφέρειες

Βρετανία : Πρώτο το κόμμα του Brexit σε τρεις περιφέρειες

Το κόμμα του Brexit κερδίζει σε τρεις εκλογικές περιφέρειες που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους.

Το κόμμα του Brexit κερδίζει σε τρεις εκλογικές περιφέρειες που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους, ανάμεσα στις οποίες και την Ουαλία, όπου το Plaid έρχεται δεύτερο.

«Θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία»

Στα δυτικά Μίντλαντς συγκέντρωσε ποσοστό 37,7%, και ακολουθούν οι Εργατικοί με 16,9% (-9,8), οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 16,3% (+10,7%), οι Πράσινοι με 10,7% (+5,4), οι Συντηρητικοί με 10,0% (-14,3), το UKIP με 5,0% (-26,5) και το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία 3,4%.

Στην Ουαλία έλαβε 32,5%, και ακολουθούν το Plaid με 19,6% (+4,3), οι Εργατικοί με 15,3% (-12,8), οι Φιλελεύθεροι με 13,6% (+9,7), οι Συντηρητικοί με 6,5% (-10,9), οι Πράσινοι με 6,3% (+1,8) και το UKIP με 3,3% (-24,3).

Στην περιφέρεια Γιόρκσαϊρ και Χάμπερ, συγκέντρωσε ποσοστό 36,5%, και ακολουθούν οι Εργατικοί με 16,3% (-13), οι Φιλελεύθεροι με 15,5% (+9,2), οι Πράσινοι με 13% (+5,1), οι Συντηρητικοί με 7,2% (-12), το UKIP με 4,4% (-26,7), το Αλλαγή στη Βρετανία με 2,3% (+2,3).

Ο πρόεδρος του κόμματος του Brexit και εκλεγμένος πλέον ευρωβουλευτής, Ρίτσαρντ Τάις, υποστήριξε σε δήλωσή του ότι η επιτυχία του κόμματός του αποδεικνύει πως εκατομμύρια πολίτες θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία, και πρόσθεσε ότι οι ευρωβουλευτές του κόμματος θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Εχασαν Κόρμπιν και Μέι

Εκτός από τις μεγάλες απώλειες που φαίνεται μέχρι στιγμής να σημειώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, Εργατικό και Συντηρητικό, οι επικεφαλής τους, Τζέρεμι Κόρμπιν και Τερέζα Μέι, υπέστησαν ήττες και στις εκλογικές τους περιφέρειες, στο Ισλινγκτον του Λονδίνου και στο Μέιντενχεντ.

Στο Ισλινγκτον, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναδείχθηκαν πρώτοι, ενώ στο Μέιντενχεντ, αναδείχθηκαν ως η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη (31,5%) μετά το κόμμα του Brexit (32,7%), ενώ οι Συντηρητικοί έλαβαν 13,5%.
Σχολιάζοντας τις απώλειες των Εργατικών, η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, Εμιλι Θόρνμπερι, δήλωσε στο BBC ότι το κόμμα της δεν ήταν ξεκάθαρο στο ένα θέμα που ήθελε να ακούσει ο κόσμος.

«Θα έπρεπε να πούμε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit θα έπρεπε να τεθεί σε επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα. Και ότι οι Εργατικοί θα έπρεπε να κάνουν καμπάνια υπέρ της παραμονής» είπε.

Ο Εργατικός Κάμπελ ψήφισε άλλο κόμμα

Ο βετεράνος βουλευτής του Εργατικού κόμματος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Τόνι Μπλερ, Αλιστερ Κάμπελ, δήλωσε ότι ψήφισε το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών επειδή ένιωσε πως το κόμμα απογοήτευσε τους υποστηρικτές του και τη χώρα διότι απέτυχε να προβάλει μία πολιτική που να φέρει ενότητα.

Αλλά και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός των Συντηρητικών, Μάικλ Χέσελτιν επιβεβαίωσε ότι υποστήριξε στις ευρωεκλογές τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, τονίζοντας ότι έκανε αυτό που πίστεψε πως είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Ενδεικτικά του «κύματος των Πρασίνων σε όλη την Ευρώπη» χαρακτήρισε τα πρώτα αποτελέσματα η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων, Κάρολαϊν Λούκας, η οποία τόνισε σε δήλωσή της από το Σάουθαμπτον ότι οι ψηφοφόροι ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν δράση όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για το κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024