Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάνης Βαρουφάκης: Η πορεία από το ΥΠΟΙΚ στην Ευρωβουλή

Γιάνης Βαρουφάκης: Η πορεία από το ΥΠΟΙΚ στην Ευρωβουλή

Νέες δυνάμεις αναδεικνύονται στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, ενώ παράλληλα εκτοπίζονται άλλες με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Νέες δυνάμεις αναδεικνύονται στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, ενώ παράλληλα εκτοπίζονται άλλες με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Στο μπρα – ντε – φερ των «μικρών» κομμάτων ένας από τους «νικητές» φαίνεται να είναι και το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Θα εκλέξει ευρωβουλευτή την Σοφία Σακοράφα.

Ο δρόμος από το υπουργείο στην Ευρωβουλή

Στην πολιτική σκηνή συναντήσαμε για πρώτη φορά τον Γιάνη Βαρουφάκη στις εκλογές του 2015, όπου εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερους από 135.000 σταυρούς.

Στις 27 Ιανουαρίου ορκίστηκε Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και ανέλαβε τη σκυτάλη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς της Ευρώπης. Λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, μια συνάντηση η οποία δεν εξελίχθηκε ομαλά.

Στην κοινή συνέντευξη, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν θα συνεργαστεί με την Τρόικα η οποία δεν αποτελεί θεσμικό όργανο, αλλά θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και δεν θα συνάψει συμφωνίες για νέα δανειακή σύμβαση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ολλανδού πολιτικού ο οποίος αποχώρησε.

Ωστόσο στο δημοψήφισμα του 2015 αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μη λάβει υπόψη το ΟΧΙ του 62%.

Έτσι την επόμενη κιόλας μέρα, στις 6 Ιουλίου, παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού των Οικονομικών, αποχωρώντας από την κυβέρνηση.

Λίγους μήνες μετά, προχώρησε στην ίδρυση του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, το οποίο τον εκλογικό βραχίονα ιδρύει και στην Ελλάδα, το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής – ΜεΡΑ25.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024