Οι σοσιαλιστές έχουν το προβάδισμα στις ευρωεκλογές στην Ισπανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου GAD3 για την εφημερίδα ABC, που δόθηκε στη δημοσιότητα όταν έληξε η ψηφοφορία.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) κερδίζει 18 έδρες, από τις 14 που είχε το 2014, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Vox εκλέγει τους πρώτους ευρωβουλευτές του, καταλαμβάνοντας τέσσερις ως πέντε έδρες, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με exit poll του Celeste-Tel,  το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεζ εξασφαλίζει ποσοστό 28,4% και 18 έδρες και είναι μπροστά από το Λαϊκό Κόμμα.

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκαν οι κεντρώοι Ciudadanos με 16% και 9 έδρες (+7 σε σχέση με το 2014), τέταρτοι οι αριστεροί Podemos με 12,4% και 7 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ το ακροδεξιό Vox εξασφαλίζει ποσοστό 6,5% και εκλέγει τους πρώτους ευρωβουλευτές του (4).

Σύμφωνα με το ίδιο exit poll ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν (που ζει στο Βέλγιο) και ο πρώην υπαρχηγός του, ο φυλακισμένος Οριόλ Χουνκέρας αναμένεται να πάρουν μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο