Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε συμβιβασμό με τα θύματά του ήρθε ο Γουάινσταϊν – Θα πληρώσει 44 εκατ. δολάρια

Σε συμβιβασμό με τα θύματά του ήρθε ο Γουάινσταϊν – Θα πληρώσει 44 εκατ. δολάρια

Σε κατ’ αρχήν οικονομική συμφωνία με τις διάσημες ηθοποιούς που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση προχώρησε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Σε κατ’ αρχήν οικονομική συμφωνία με τις διάσημες ηθοποιούς που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση προχώρησε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές επιθέσεις με τον άλλοτε κραταιό παραγωγό του Χόλιγουντ, οι δικηγόροι του ανέφεραν χτες στα αμερικάνικα μέρα πως οι αγωγές αποσύρθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του πρώην παραγωγού Ανταμ Χάρι, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν θα δώσει αποζημίωση στα θύματά του  ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων και αυτά θα αποσύρουν τις αγωγές εναντίον του.

«Ήταν μια μακρά και σύνθετη διαδικασία και αισθανόμαστε ότι αυτή η απόφαση μας δικαιώνει μέχρι ένα σημείο, παρ΄όλο που δεν «αντανακλά» όλα όσα θέλαμε να πετύχουμε. Παρ’ όλα αυτά υπήρξε  μία μεγάλη προσπάθεια από την μεριά μας», ανέφερε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί μία από τις ηθοποιούς που κατηγόρησαν ανοιχτά τον παραγωγό του Χόλιγουντ, την Παζ Ντε Λα Χουέρτα.

Πότε θα γίνει η δίκη

Η δίκη του Γουάινσταϊν πρόκειται να γίνει στις αρχές Ιουνίου στη Νέα Υόρκη όπου παρούσες θα είναι δύο γυναίκες που τον κατηγορούν μεταξύ άλλων και για βιασμό.

Μάλιστα σε περίπτωση που κριθεί ένοχος μπορεί να τιμωρηθεί με ισόβια ποινή φυλάκισης.

Το σκάνδαλο που σόκαρε το Χόλιγουντ

Ο Γουάινσταϊν πάντως αρνείται ακόμη πως παρενόχλησε σεξουαλικά ή κακοποίησε κάποια από τις 75 γυναίκες που τον κατηγόρησαν δημοσίως για σεξουαλική παρενόχληση.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο του 2017 όταν οι New York Times σε δημοσίευμά τους έκαναν λόγο για σωρεία καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν.

Από τις πρώτες ηθοποιούς που βγήκαν μπροστά ήταν οι Rose McGowan και Ashley Judd.

Πολλές από τις γυναίκες αποκάλυψαν πως ο άλλοτε ισχυρός παραγωγός τους υπόσχονταν πως θα τους βοηθούσε να ανέλθουν επαγγελματικά με αντάλλαγμα το σεξ, ενώ μερικές μάλιστα τις ανάγκαζε να του κάνουν μασάζ και να τον βλέπουν γυμνό.

Η θέση του άλλοτε κραταιού παραγωγού και το #MeToo

Ο Γουάινσταϊν μετά τον σάλο είχε ζητήσει συγγνώμη μέσω ανακοίνωσης αναγνωρίζοντας ότι προκάλεσε πολύ πόνο στις γυναίκες, αρνούμενος όμως  τους ισχυρισμούς ότι παρενοχλούσε ηθοποιούς.

Το θέμα οδήγησε στο κίνημα #MeToo, το οποίο έχει φέρει στο φως καταγγελίες εκατοντάδων γυναικών οι οποίες έπεσαν και αυτές θύμα σεξουαλικών επιθέσεων στον χώρο εργασίας τους.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024