Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: 290 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοικτά της Τρίπολης

Λιβύη: 290 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοικτά της Τρίπολης

Συνολικά 290 πρόσφυγες που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες διέσωσε η ακτοφυλακή της Λιβύης σε δύο επιχειρήσεις στα ανοικτά της Τρίπολης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Συνολικά 290 πρόσφυγες που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες διέσωσε η ακτοφυλακή της Λιβύης σε δύο επιχειρήσεις στα ανοικτά της Τρίπολης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Από τις δυτικές ακτές της Λιβύης έχουν αναχωρήσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια και θέλουν να φθάσουν σε ασφαλείς χώρες της Ευρώπης, ιδίως στην Ιταλία.

Ένα σκάφος της ακτοφυλακής διέσωσε 87 πρόσφυγες που επέβαιναν σε φουσκωτό σε περιοχή ανοικτά της πόλης Καράμπουλι, που απέχει 50 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Αγιούμπ Κάσεμ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Άλλη μια ομάδα 203 προσφύγων διασώθηκε στα ανοικτά της Ζλίτεν, 160 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι πρόσφυγες παραδόθηκαν σε στελέχη της υπηρεσίας δίωξης της παράνομης μετανάστευσης της ΚΕΕ μετά την αποβίβασή τους στις πόλεις Χούμας και Τζανζούρ, πάντα σύμφωνα με τον Κάσεμ. Προέρχονται από αραβικά κράτη και χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και ανάμεσά τους είναι επτά γυναίκες και ένα παιδί, συμπλήρωσε.

Ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ιταλία μειώθηκε δραστικά από τον Ιούλιο του 2017, έπειτα από μια συμφωνία της Ρώμης με την Τρίπολη που επικυρώθηκε κατόπιν από την Ε.Ε., εντός των ορίων της οποίας εκδιώχθηκε μια ομάδα ενόπλων που οργάνωνε αναχωρήσεις προσφύγων από τη Σαμπράτα, δυτικά της Τρίπολης.

Η κλιμάκωση από τις αρχές του Απριλίου της σύγκρουσης στη χώρα της βόρειας Αφρικής, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι με μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το NATO το 2011, θορύβησε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι προσφυγικές  ροές να αυξηθούν ξανά.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024