Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε η προεκλογική περίοδος με μια μεγάλη συγκέντρωση που έδωσε το σύνθημα νίκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26 ης Μαΐου, με περισσότερους από 4.000 Πειραιώτες να κατακλύζουν την πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» κ. Γιάννη Μώραλη.

Στο κάλεσμα του κ. Μώραλη και του «Πειραιά Νικητή» ανταποκρίθηκαν χιλιάδες Πειραιώτες, σε μια μοναδική σε παλμό και κόσμο συγκέντρωση. Ομιλία πραγματοποίησε και ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, τον οποίο υποδέχθηκαν θερμά οι Πειραιώτες στην πλατεία Κανάρη.

Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Μώραλη παρευρέθηκε ο παραολυμπιονίκης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με τον συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κ. Νίκος Πέππας. Σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής για τα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας: «Ο Πειραιάς την επόμενη ημέρα θέλει να είναι μια σύγχρονη και φιλόξενη πόλη. Ο Γιάννης Μώραλης έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί. Γι΄ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι μαζί». Παράλληλα τόνισε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία του, μέσα από το πολύπλευρο έργο του και μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις».

Ο κ. Μώραλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής την τελευταία πενταετία και παρουσίασε το όραμά του και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για την τετραετία 2019 – 2023. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που έγινε για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου επισημαίνοντας ότι με την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων δανείων, εξοικονομήθηκαν σημαντικά χρήματα που έλειπαν από τον Δήμο. Παράλληλα, τόνισε ο κ. Μώραλης, «μέσα στην καρδιά της κρίσης, με το κεντρικό κράτος να μη διαθέτει παρά ελάχιστους πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μειώσαμε 10% τα δημοτικά τέλη για όλους τους δημότες, κάτι που συμβαίνει στον Δήμο Πειραιά για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, απαλλάξαμε πλήρως από τα δημοτικά τέλη τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και μειώσαμε 50% τα τέλη για τους πολύτεκνους».

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε επίσης στα νέα έσοδα που δημιουργήθηκαν και ενδυνάμωσαν την πόλη, όπως είναι το αντισταθμιστικό όφελος από τον ΟΛΠ, άνω των 2.000.000 ευρώ το χρόνο, το οποίο επετεύχθη μέσα από διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα και τα χρήματα αυτά ήδη αξιοποιούνται σε αναπτυξιακά έργα για την πόλη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση μέσω της οποίας ο Δήμος Πειραιά έλαβε επιπλέον πόρους ύψους 111.000.683 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και από ευρωπαϊκούς πόρους, διασφαλίζοντας για τον Πειραιά τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του Δήμου. «Τα χρήματα αυτά δεν τα χάρισε κανένας στον Πειραιά. Τα κερδίσαμε με το σπαθί μας», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, αναφέροντας ότι η πρόταση του Δήμου Πειραιά έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Ο κ. Μώραλης δεσμεύτηκε ότι σε λίγα χρόνια ο Πειραιάς θα είναι μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις στην Ελλάδα, για τους κατοίκους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και τόνισε ότι για την επόμενη τετραετία θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος στη μάχη της καθημερινότητας. «Είμαστε δίπλα στις γειτονιές του Πειραιά, με ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων που απαντάει στις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα κάθε γειτονίας, σε κάθε μία από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά», ανέφερε ο κ. Μώραλης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού και στην ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, τα οποία ήδη υλοποιούνται.

Για το λιμάνι, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι ο Δήμος αξιοποιεί τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δημιουργεί η μεγάλη ιδιωτική επένδυση και τα θετικά οφέλη από την ενίσχυση της κρουαζιέρας, όπως η δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων στην πόλη καθώς και των συνεδριακών χώρων που περιλαμβάνονται σε αυτά, ενώ επεσήμανε για ακόμα μια φορά ότι λιμάνι στην Πειραϊκή δεν θα γίνει. «Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες. Όσοι το χρησιμοποιούν ως προεκλογικό πυροτέχνημα λένε ψέματα και αποτιμούν τους πολίτες. Εμείς όχι μόνο προστατεύουμε την Πειραϊκή, αλλά έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για να γίνει ομορφότερη. Το επόμενο διάστημα προχωράμε σε ανάπλαση και θα γίνει ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μώραλης έκανε ειδική αναφορά στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στην πόλη, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που βίωσε τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας, στήριξε την πόλη, στήριξε τον Δήμο Πειραιά και τις πρωτοβουλίες του, στήριξε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους και όσους είχαν ανάγκη».

«Είμαστε μια μεγάλη συμμαχία όλων των κοινωνικών δυνάμεων, η οποία κατάφερε να βγάλει την πόλη μας από το τέλμα και επιδιώκει την περαιτέρω πρόοδο της, με στόχους και σχέδιο. Όπως ξεκινήσαμε το 2014, έτσι συνεχίζουμε με πολλή δουλειά, χωρίς εύκολα λόγια, με γνώση και εμπειρία, με πρόγραμμα, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο», ανέφερε ο κ. Μώραλης και κάλεσε τους Πειραιώτες την Κυριακή να αποφασίσουν για το μέλλον του Πειραιά, για τον Πειραιά της ανάπτυξης και των ευκαιριών, των επενδύσεων και της εργασίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προόδου, για τον Πειραιά που αλλάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά «Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε ξανά, για να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο δυναμικά, κάνοντας ακόμα περισσότερα για την πόλη μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο