Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Ρωμανός: Ασφάλεια για όλους και παντού, μόνο με τη ΝΔ

Ν. Ρωμανός: Ασφάλεια για όλους και παντού, μόνο με τη ΝΔ

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Κουφοντίνας και ο εκβιασμός των μπαχαλάκηδων. Το πρόβλημα ανομίας είναι ευρύτερο. Αφορά όλες τις γειτονιές, σε όλες τις πόλεις της χώρας

Του Νίκου Ρωμανού*

Πριν από λίγες μέρες, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  κ. Παπακώστα, είπε ότι με την παρουσία της στο υπουργείο εγγυάται το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Βεβαίως, δεν προσδιόρισε ως προς τι είναι μηδενική η ανοχή της. Γιατί, αν πιστέψουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, αλλά και όσα έχουν γίνει από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη μηδενική ανοχή που υπάρχει είναι απέναντι στον ίδιο τον νόμο και την εφαρμογή του.

Σκεφτείτε απλώς σε ποια χώρα της Ευρώπης θα έμπαιναν 30 κουκουλοφόροι στην περίμετρο του Κοινοβουλίου, θα πετούσαν μπογιές και καπνογόνα και θα αποχωρούσαν σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Τουλάχιστον, δεν έφυγαν με ταξί, όπως την πρώτη φορά. Θα μπούκαραν έτσι στο γερμανικό Κοινοβούλιο; Στο βρετανικό; Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση; Η απάντηση είναι απλή: πουθενά δεν θα συνέβαινε αυτό που έγινε στη χώρα μας, επειδή η Αστυνομία δεν αισθάνεται ότι έχει την πολιτική κάλυψη να κάνει τη δουλειά της και να μαζέψει τους μπαχαλάκηδες.

Προσέξτε και κάτι ακόμα: μιλάμε για 100 μπαχαλάκηδες που τις τελευταίες εβδομάδες περιδιαβαίνουν τη χώρα, σπάνε ό,τι βρούνε μπροστά τους και εκβιάζουν την οργανωμένη Πολιτεία, για να πάρει άδεια ο πολυισοβίτης, δολοφόνος Κουφοντίνας. Άδεια που δικαιούται από τη στιγμή που άλλαξε ο σχετικός νόμος επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η δυνατότητα αναίρεσης που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί του αρνητικού βουλεύματος για την τελευταία άδειά του από το Δικαστικό Συμβούλιο των φυλακών Βόλου κατέστη εφικτή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην μιλήσουμε για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, όπου κρατούνταν άνθρωποι σαν τον Κουφοντίνα, ο οποίος πλέον εκτίει την ποινή του με πολύ καλύτερους όρους και μέρες που μετράνε διπλές στις αγροτικές φυλακές.

Ευρύτερο πρόβλημα

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο ο Κουφοντίνας και ο εκβιασμός των μπαχαλάκηδων. Το πρόβλημα ανομίας είναι ευρύτερο. Αφορά όλες τις γειτονιές, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ισχύει για τις μικρές πόλεις και τα χωριά, ισχύει για τα «προνομιούχα» Βόρεια Προάστια, αλλά ισχύει και για τις λαϊκές συνοικίες. Η ασφάλεια δεν έχει ταξικό πρόσημο. Αφορά τον επιχειρηματία και τον ιδιωτικό υπάλληλο. Τον μαγαζάτορα, ο οποίος παλεύει καθημερινά στην αρένα της αγοράς, αλλά και τον συνταξιούχο που παλεύει να τα βγάλει πέρα, ενώ τον κοροϊδεύουν ότι τάχα παίρνει και 13η σύνταξη. Για να το συνοψίσουμε: δεν υπάρχει καμία οργανωμένη κοινωνία, χωρίς ασφάλεια για όλους και παντού. Και, την ίδια ώρα, δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα ζητήματα ασφάλειας είναι «ακροδεξιά». Και ο ίδιος, επειδή είναι «Προοδευτική Συμμαχία» και όχι «ακροδεξιός», φυσικά, δεν λέει κουβέντα και έχει κάνει μια τρύπα στο νερό τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Μόνο η ΝΔ περιγράφει ένα συνεκτικό σχέδιο για το πώς θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Με προσλήψεις 1.500 νέων αστυνομικών. Με άμεση αντικατάσταση των σαράβαλων που οδηγούν οι αστυνομικοί και με τα οποία βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, κάθε φορά που κάνουν μια καταδίωξη. Με ανανέωση των αλεξίσφαιρων γιλέκων που έχουν λήξει. Με επάνδρωση της ΔΙΑΣ, αλλά και επανασύσταση της «κακής» ομάδας ΔΕΛΤΑ, ώστε οι πολίτες να ξαναδούν τους αστυνομικούς στον δρόμο και όχι στις κλούβες μπροστά από το Μαξίμου. Και, τέλος, με πραγματική μηδενική ανοχή και σαφή πολιτική εντολή για υπέρβαση κάθε αβάτου και καταπολέμηση κάθε εστίας ανομίας.

Βεβαίως, ανομία υπήρχε και στο παρελθόν. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, όλο και περισσότερα παραβατικά στοιχεία αισθάνθηκαν την άνεση να δράσουν ανενόχλητα. Κυριακή κοντή γιορτή όμως. Μια σαφής, μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους αυτούς ότι τα πράγματα θα αλλάξουν άμεσα. Και, ναι, η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας σε όλες τις γειτονιές είναι κάτι που αφορά πραγματικά τους πολλούς και όχι μόνο το πολιτικό target group του κ. Τσίπρα.

*Ο Νίκος Ρωμανός είναι τ. αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024