Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές προβάδισμα εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, παρά το κλείσιμο της ψαλίδας. Στο 7% εμφανίζεται η διαφορά των δύο κομμάτων υπερ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ

Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων στις ευρωεκλογές δίνει στη Νέα Δημοκρατία, η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% , ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%.

Έπονται Χρυσή Αυγή (6,5%) και ΚΚΕ (5,5%) ενώ δεν βγάζουν ευρωβουλευτή βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων, το Ποτάμι (1,7%) Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,4%) και Ένωση Κεντρώων (1,9%%).

Από τα λοιπά κόμματα, ποσοστό 2,1% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, 1,6% το Μέρα 25, 1,4% η Λαϊκή Ενότητα, 1,3% η Πλεύση Ελευθερίας και 1,1 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνεται ότι και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται η μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, το κυβερνών κόμμα «μαζεύει» κατά μία ποσοστιαία μονάδα τη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει σαφές και …ασφαλές.

Μεγάλη η συσπείρωση στη ΝΔ

Σε ότι αφορά τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή εντοπίζεται στο 60% με ένα ποσοστό 15% να μετατοπίζεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ένα 4% προς το Κίνημα Αλλαγής και ένα 3% στο Μέρα 25.

Αντίθετα, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται στο 84% με ένα 5% να μετατοπίζεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα 3% προς τη Χρυσή Αυγή.

Ο γρίφος των αναποφάσιστων

Σύμφωνα με τα σενάρια συμπεριφοράς των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, μπορεί να φτάσει σε ποσοστό έως και το 29,2. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, το 37,3%.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024