Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με «μπαλωθιά» στο 95΄ ο ΟΦΗ έμεινε στην Super League (3-2)

Με «μπαλωθιά» στο 95΄ ο ΟΦΗ έμεινε στην Super League (3-2)

Με ένα εξαιρετικό γκολ του Ναμπί στο 90+5 ο ΟΦΗ έμεινε στην Super League (3-2), ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Πλατανιά, ο οποίος κρατούσε την άνοδο στα χέρια του. Γέλασε όλη η Ελλάδα με το πέναλτι-εφεύρεση του Κομίνη για το 1-0 των Μελανόλευκων.

Ένα ματς το οποίο ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, με μοναδική παραφωνία τον διαιτητή Κομίνη, ο ΟΦΗ επικράτησε του Πλατανιά στο μπαράζ ανόδου/παραμονής με 3-2, παραμένοντας και την επόμενη χρονιά στην Super League.

Στο πρώτο μέρος, ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο σκορ με τον Νέιρα, μετά από πέναλτι-εφεύρεση του Κομίνη που είδε παράβαση σε καθαρό τάκλιν του Ποζατζίδη στον Σασί και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ στην αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές και όσο περνούσε η ώρα αύξησαν την πίεση τους για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 42′ όταν ο Τσαμούρης με βολίδα μέσα από την περιοχή έπειτα από φάση διαρκείας έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με το 1-1 να μένει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Το 1-1 έδινε την άνοδο στον Πλατανιά, ο οποίος μπήκε και πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας τρεις στιγμές να προηγηθεί μέχρι το 60΄. Από εκεί και πέρα, οι Χανιώτες υποχώρησαν, δίνοντας χώρο στον ΟΦΗ, τον οποίο και εκμεταλλεύτηκε στο 69΄ με τον Γιακουμάκη.

Ο Έλληνας επιθετικός μετά από εξαιρετική πάσα του Νέιρα, έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ με κοντινό πλασέ και πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας τη φανέλα του. Είχε προλάβει ωστόσο να δεχθεί ήδη μια κίτρινη κάρτα, είδε την δεύτερη λόγω του πανηγυρισμού του και μόλις λίγα δευτερόλεπτα αφού σκόραρε, αποβλήθηκε!

Μετά από αυτό το παιχνίδι έγινε ροντέο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα του Πλατανιά κράτησε μέχρι το 75΄ όταν ο Μπιανκόνι έσπρωξε εκτός φάσης τον Παπάζογλου και για τα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες έπαιξαν με δέκα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Πλατανιάς πίεσε τον οπισθοχωρημένο ΟΦΗ, ο Λουκίνας μάλιστα έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά στο 81′ και εν τέλη στο 92΄ ο Παπανικολάου με εξαιρετικό πλασέ ισοφάρισε, λυτρώνοντας προς στιγμήν την άνοδο στους Χανιώτες.

Το «Γεντί Κουλέ» πάγωσε. Ο ΟΦΗ έπαθε ψυχρολουσία ώστοσο κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και από πλάγια αριστερά. Ο Ναμπί όμως τόλμησε να το εκτελέσει και απευθείας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γαι το 3-2. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Μελανόλευκους να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στην Super League και την επόμενη χρονιά.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024