Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκουρία: Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη για την ανάπτυξη

Γκουρία: Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη για την ανάπτυξη

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, ώστε να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη, διαμηνύει προς την ελληνική κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, ώστε να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη, διαμηνύει προς την ελληνική κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο κ. Γκουρία αναφέρει ότι «βρισκόμαστε σε επικίνδυνο έδαφος, σε ευαίσθητο σημείο και ευάλωτες καταστάσεις. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη διόρθωση των αδυναμιών να δούμε πώς θα εξέλθουμε από το επικίνδυνο έδαφος».

«Υπάρχουν εκκρεμότητες που είναι σημαντικές. Η ανεργία των νέων είναι ακόμη σχετικά υψηλή και την ίδια στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτά απαιτούν δουλειά, πρέπει να αντιμετωπιστούν διότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των επενδύσεων, του δανεισμού στον παραγωγικό τομέα, οπότε θα πρέπει να ομαλοποιηθεί ο τραπεζικός τομέας για να προωθηθεί η πραγματική οικονομία»

Ο κ. Γκουρία θεωρεί προτεραιότητα την παραγωγικότητα, η οποία, όπως λέει, «περιλαμβάνει επενδύσεις αλλά και δεξιότητες, οι οποίες θα πρέπει να αναβαθμιστούν ειδικότερα ενόψει της οικονομικής ψηφιοποίησης. Αφενός διότι οι Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για να είναι λιγότερο ευάλωτοι στην ψηφιακή μεταμόρφωση και αφετέρου για να μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων αφορά την εκπαίδευση, αλλά και τις εταιρίες, οι οποίες θα πρέπει να βοηθήσουν τους εργαζομένους προς όφελος και των δύο».

Σε ερώτηση για την αναφορά της έκθεσης του ΟΟΣΑ, για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το πλεόνασμα σε 2,5%, ο γγ του Οργανισμού, επισημαίνει: «Το γεγονός ότι έχετε πρωτογενές πλεόνασμα είναι εκπληκτικό. Τελεία. Το να αποφασιστεί αν είναι 2,5% ή 3,5% είναι τεχνικής φύσεως ερώτημα. Το γεγονός ότι έχετε σταθερό και βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα δείχνει ότι είστε σε καλύτερη θέση για να μειώσετε το τελικό χρέος. Και αυτό είναι σημαντικός παράγοντας. Σας δόθηκαν και διαπραγματευτήκατε με επιτυχία σημαντικά περιθώρια για το χρέος εξαιτίας των καλών επιδόσεων αλλά και των εγγενών αναγκών της χώρας. Ακόμη και αν το ονομαστικό χρέος δεν μειώθηκε, έχετε συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να ανακτήσετε διατηρήσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και τότε να συζητήσετε τελικό το ζήτημα αν θα μειώσετε το ονομαστικό χρέος. Οι συνθήκες τώρα δεν είναι αρκετά ώριμες, αλλά έχετε περιθώρια, μακριές περιόδους χάρητος, ευέλικτο τρόπο πληρωμής τόκων».

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024