Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ωμός εκβιασμός Τσίπρα : Η σύνταξή σας θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής

Ωμός εκβιασμός Τσίπρα : Η σύνταξή σας θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής

Η παροχολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διατυπώνεται πλέον ως ωμός εκβιασμός στους πολίτες με τη φράση «ο συνταξιούχος πρέπει να ξέρει πως η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα βάλει την Κυριακή στην κάλπη» και την απειλή με την επίκληση της «προσωπικής ευθύνης», εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό από τους ψηφοφόρους...

Η παροχολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διατυπώνεται πλέον ως ωμός εκβιασμός στους πολίτες με τη φράση «ο συνταξιούχος πρέπει να ξέρει πως η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα βάλει την Κυριακή στην κάλπη» και την απειλή με την επίκληση της «προσωπικής ευθύνης», εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό από τους ψηφοφόρους…

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης και ο συνταξιούχος πρέπει να ξέρει πως η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει την Κυριακή και θα βάλει στην κάλπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η προσωπική ευθύνη»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra channel το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας ανέδειξε και την προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, είπε ότι είναι κρίσιμες διότι, πλέον, έχουν πέσει οι μάσκες, έχουν φανερωθεί τα προγράμματα και τα σχέδια των πολιτικών δυνάμεων και αν υπάρξει αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών ελάφρυνσης και στήριξης των πολλών, αυτή θα δώσει και το έναυσμα στους σκληρούς Ευρωπαίους που καιροφυλακτούν να βάλουν ζητήματα και για τα μέτρα του 2019 και του 2020.

Σημείωσε ότι υπήρξαν ήδη δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης εμμονής στη λιτότητα, δυνάμεις της δεξιάς στην Ευρώπη που καιροφυλακτούν και αν δεν ήταν οι ευρωεκλογές θα είχαν ήδη βγει.

«Δεν βγήκαν για να μην μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη», είπε και τόνισε πως «εάν οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στην κάλπη δεν είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται να δώσει αυτές τις ανάσες κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης, τότε θα έχει ευθύνη και ο πολίτης για την επόμενη μέρα».

«Εάν αποδοκιμαστεί το σχέδιο… »

«Εάν αποδοκιμαστεί το σχέδιο που κατέθεσα στον ελληνικό λαό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα άλλο σχέδιο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη – και δεν είναι τυχαία αυτά που του ξέφυγαν – για να καταργήσει τα μέτρα ελάφρυνσης, λέγοντας ότι έχει και τη λαϊκή στήριξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν θα επέλεγε ποτέ να δώσει 13η σύνταξη στους συνταξιούχους γιατί έχει την ίδια άποψη που είχαν οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, οι οποίοι το πρώτο πράγμα που έκαναν με το που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν να πετσοκόψουν τις συντάξεις, φυσικά με την ανοχή και τη συνδρομή της τότε κυβέρνησης, περίπου κατά 40%. Μην το ξεχνάμε αυτό. Εντεκα διαφορετικές περικοπές συντάξεων είχαμε από το 2010 μέχρι το 2014».

Σε ερώτηση γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε τα μέτρα ελάφρυνσης, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Τα ψηφίζει αλλά δεν τα πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης. Αναγκάζεται να τα ψηφίσει, διότι αν δεν τα ψήφιζε θα είχε τεράστιο πρόβλημα όχι να φτάσει μέχρι την κάλπη, αλλά να κυκλοφορήσει και μέσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., που είναι άνθρωποι και αυτοί, δεν είναι στις ελίτ, όπου αναφέρεται, είναι λαϊκός κόσμος. Ευχήθηκα στη Ν.Δ. να είναι στην αντιπολίτευση και την επόμενη τετραετία για να ψηφίζουν θετικά μέτρα που θα φέρνουμε εμείς».

«Εγώ θα αποφασίσω για το μη αφορολόγητο»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με ευθύνη της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή η ευρωεκλογική αναμέτρηση έχει πάρει χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος της μέρας ο κ. Μητσοτάκης θα πέσει μέσα στην «παγίδα» την οποία έστησε ο ίδιος.

Χαρακτήρισε «αστεία ρελάνς» την τροπολογία της Ν.Δ για τη μη μείωση του αφορολογήτου, λέγοντας πως «είναι σαν να πάω να διαρρήξω μια πόρτα που είναι ανοιχτή» και δήλωσε: «Εγώ θα αποφασίσω πότε θα ψηφιστεί η μη μείωση του αφορολογήτου, όχι ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «λεηλάτησαν την οικονομία και την κοινωνία και δεν έφεραν πλεόνασμα γιατί είχαν ρεμούλα και διαπλοκή, δεν επικέντρωσαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άφησαν ανεξέλεγκτη την αγορά εργασίας και δεν είχαμε μείωση της ανεργίας».

Οταν ο ίδιος ανέλαβε πρωθυπουργός, είπε ότι, «δεν υπήρχε σάλιο στα δημόσια ταμεία», διότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν σχεδιάσει την «αριστερή παρένθεση» και άδειασαν τα αποθεματικά.

«Κέρδισα κύρος και αξιοπιστία»

Για τον εαυτό του, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Κέρδισα κύρος και αξιοπιστία. Ποτέ δεν έγινα το αγαπημένο παιδί των Βρυξελλών. Κατέκτησα σημαντικούς φίλους και στη δεξιά και σημαντικές συμμαχίες στις προοδευτικές δυνάμεις».

Επανέλαβε ότι επιλογή του είναι η εξάντληση της τετραετίας και σημείωσε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα είναι καθοριστικό για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, γιατί είναι, ούτως ή άλλως, πολύ κοντά.
Σε ερώτηση με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί για να φτιάξει κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως με το ισχύον εκλογικό σύστημα το πρώτο κόμμα δεν θα χρειαστεί πολλούς βουλευτές για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα περί «νοθείας» στις ευρωεκλογές, που ανέφερε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, είπε πως την εικόνα του ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την έχουν και στο επιτελείο της Ν.Δ. και ψάχνουν να βρουν από τώρα τις αιτίες και τις δικαιολογίες.

«Ηταν μεγάλη ανοησία αυτό που έκανε ο κ. Αυγενάκης. Το κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης και τον άδειασε την επόμενη μέρα. Με τους θεσμούς δεν πρέπει να παίζουμε», παρατήρησε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024