Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τους μάγεψε η ντόλτσε βίτα: Κυβέρνηση... σκαφάτων με καπετάνιο τον Αλέξη Τσίπρα

Τους μάγεψε η ντόλτσε βίτα: Κυβέρνηση… σκαφάτων με καπετάνιο τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτει πλήρως τον Λευτέρη Κρέτσο αλλά και όλους τους υπουργούς που κάνουν χλιδάτες διακοπές - Ο ίδιος που κατηγορούσε τους άλλους ως ομοτράπεζους σε κότερα μεγαλοεφοπλιστών

Σε κυβέρνηση… σκαφάτων αναδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη για τα ταξιδάκια του Λευτέρη Κρέτσου με κότερο 35 μέτρων, και τη σιωπηρή επιβεβαίωση από τον ίδιο.

Επειτα από τον Αλέξη Τσίπρα, που το περασμένο καλοκαίρι έκανε διακοπές με την πολυτελή θαλαμηγό της Κατερίνας Παναγοπούλου, ήρθε η αποκάλυψη από τα «ΝΕΑ» για κορυφαίο υπουργό, που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό. Ο εν λόγω υπουργός φέρεται να έχει πάει κι αυτός διακοπές με την πολυτελή θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου.

Το τρίτο χτύπημα ήρθε από τον Λευτέρη Κρέτσο και τη διήμερη απόδραση στα νησιά του Σαρωνικού την ίδια στιγμή που άφησε τους καλεσμένους και τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους να μετακινηθούν με… το πλοίο της γραμμής.

Κι αυτό το περιστατικό έγινε τις ημέρες εκείνες που το Μαξίμου προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τον πρωθυπουργό.

Τους κάλυψε

Όμως, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζοντας ότι έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων, είχε πει σε συνέντευξή του στον Alpha ότι δεν έχει πρόβλημα αν οι υπουργοί του πηγαίνουν διακοπές με σκάφος.

Όμως, ο κυνισμός της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε με τη νέα απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ξεκάθαρα πλέον καλύπτει την ντόλτσε βίτα της κυβέρνησής του, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε. Ξεχνώντας ότι ο ίδιος έλεγε το 2014, στον υποψήφιο ευρωβουλευτή, δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, ότι δεν είναι αυτοί ομοτράπεζοι στα κότερα μεγαλοεφοπλιστών.

Μιλώντας στο news 247 ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος για τις σκαφάτες διακοπές είπε:

«Και μόνο που η φαρέτρα είχε να κάνει με το που πέρασα τον Δεκαπενταύγουστο και ανάγουν την ιδιωτικότητα και όχι την πολυτέλεια ως ισχυρό χαρτί, δείχνει τα πάντα.

Οι διακοπές ήταν σε συνεργάτιδά μου, κάτι που ήταν γνωστό. Το πως φέρεται ο καθένας και ζει, δεν μπορεί να κρυφτεί. Εγώ ζω στο νοίκι, θα μπορούσα να έχω άλλη διαμονή αν η πολιτική ζωή μου αποσκοπούσε στο να πλουτίσω.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι ανοιχτά. Ψάχνουν να βρουν το οτιδήποτε και βρήκαν έναν Πετσίτη που είναι μια φούσκα. Επί ΝΔ στο Μαξίμου ήταν ο Παπασταύρου που έφτιαχνε offshore. Ας κάνουμε τη σύγκριση, και ας το πάνε ως το τέλος για να δούμε που είναι ο πάτος».

Προφανώς το να μη δίνει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων για τον κ. Τσίπρα φταίνε οι τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.

Δεν απαντά π.χ. αν ήταν παροχή που έπρεπε να δηλωθεί το ταξιδάκι με τον σκάφος της κ. Παναγοπούλου. Η ιδιωτική ζωή του Αλέξη Τσίπρα δεν ενδιαφέρει κανέναν. Που πάει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Η ιδιωτική ζωή του πρωθυπουργού, όμως, δεν είναι… ιδιωτική αλλά αναφέρει του

Οφειλε να το δηλώσει

Το να πηγαίνει διακοπές με τη θαλαμηγό μιας φίλης του ενδεχομένως να μην είναι παράνομο. Αλλά όφειλε να το δηλώσει, να γνωρίζουν όλοι ότι είναι ομοτράπεζος στα κότερα εφοπλιστών.

Αν, πάλι είναι «δωράκι», χορηγία, οφείλει να το πει και να εξηγήσει αν υπάρχει διαπλοκή με την κ. Παναγοπούλου. Αραγε οι φιλικές σχέσεις έχουν να κάνουν και με την πρότασή του να κάνει την κ. Παναγοπούλου «αθάνατη» στη ΔΟΕ;

Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να καλύψει τους σκαφάτους υπουργούς του, την ίδια στιγμή που με τρόπο που δείχνει εκνευρισμό λέει για τους συνταξιούχους να πάνε στο Μητσοτάκη αν γκρινιάζουν για το «φιλοδώρημα» που βάφτισε 13η σύνταξη.

Όπως και ο κ. Κρέτσος, ο οποίος δεν απάντησε στο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» για το ταξιδάκι του με 35μετρο σκάφος. Τα έριξε στα μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύουν την είδηση, αντί να εξηγήσει αν κάποιος του έκανε παραχώρηση του σκάφους, αν υπάρχει κάποιος που πλήρωσε τις διακοπές αυτές ή αν αυτός κάλυψε τα έξοδα για τη διήμερη απόδραση.

Αυτά είναι ερωτήματα κι όχι οι νευρικές εξηγήσεις που δίνουν και που δεν πείθουν κανέναν.

Κι εν πάση περιπτώσει, ένα κόμμα που έγινε κυβέρνηση με ρητορική κατά των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών, της ελίτ και των σκαφάτων δεν μπορεί τώρα να συνεχίζει να κουνάει το δάκτυλο όταν έχει βουτήξει όλη στο βάζο με το μέλι.

Όταν τα κότερα δίνουν και παίρνουν και η τρυφηλή ζωή της Αριστεράς έχει γίνει ανέκδοτο.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024