Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη φορά που είχε επιτεθεί ο Ρουβίκωνας στη Βουλή το 2017

Η πρώτη φορά που είχε επιτεθεί ο Ρουβίκωνας στη Βουλή το 2017

Μπορεί η επίθεση του Ρουβίκωνα να αιφνιδίασε όλους αυτούς που έχυν αναλάβει τη φρούρηση της Βουλής, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της συλλογικότητας κάνουν «ντου» στο ελληνικό κοινοβούλιο για να διεκδικήσουν κάποιο από τα αιτήματά τους

Μπορεί η επίθεση του Ρουβίκωνα να αιφνιδίασε όλους αυτούς που έχυν αναλάβει τη φρούρηση της Βουλής, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της συλλογικότητας κάνουν «ντου» στο ελληνικό κοινοβούλιο για να διεκδικήσουν κάποιο από τα αιτήματά τους.

Έτσι στις 26 Ιουλίου του 2017, ο Ρουβίκωνας είχε παραβιάσει τα αυξημένα μέτρα στον προαύλιο χώρο και πέταξε συνθήματα με αίτημα για αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Αιφνιδιάζοντας την εξωτερική φρουρά της εισόδου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, 17 άτομα εισέβαλαν τρέχοντας στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου πετώντας προκηρύξεις που έγραφαν «Λευτεριά στην Ηριάνα Β.Λ.-Περικλή Μ.» και «Άδειες στου πολιτικούς κρατουμένους» και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν φτάσει μέχρι την είσοδο του κτηρίου την οποία ωστόσο πρόλαβαν να κλειδώσουν οι αστυνομικοί ενώ παρέμειναν απ’ έξω για λίγα λεπτά φωνάζοντας συνθήματα. Μετά αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών και παρέμειναν φρουρούμενοι στην είσοδο επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Στην Βουλή, που εκείνη την ώρα ήταν εν Ολομελεία, επικράτησε συναγερμός με τους αστυνομικούς να τρέχουν για να κλείσουν όλες τις εισόδους του κτηρίου προς αποφυγήν των χειρότερων. Στην Βουλή κατέφθασαν περιπολικά και μια κλούβα ενώ στα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέρασαν χειροπέδες και τους έβαλαν στα περιπολικά, ενώ ακολούθως τους κρατούσαν τα στοιχεία.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση μετά από επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024