Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
120 δοσεις στα Ταμεία: Ανοίγει η πλατφόρμα το πρωί της Τετάρτης

120 δοσεις στα Ταμεία: Ανοίγει η πλατφόρμα το πρωί της Τετάρτης

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α., για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.

Αύριο, Τετάρτη 22 Μαΐου, ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α., για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, θα εγκαινιάσουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α.

Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Για την ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία οι οφειλέτες θα εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr.), χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους ή με τους κωδικούς Τaxisnet.

Σε προαιρετική βάση οι οφειλέτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν την πρόβλεψη για “κούρεμα” της βασικής οφειλής κατά 55% και των προσαυξήσεων κατά 85%, η οποία όμως οδηγεί στην μείωση του τελικού ποσού της σύνταξης.

Για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ δεν γίνεται επανυπολογισμός πάρα μόνο κούρεμα 100% των προσαυξήσεων.

Στην συνέχεια, θα ενημερώνονται σχετικά με το τελικό ποσό και τον αριθμό των δόσεων και θα πρέπει να επιλέξουν αν συμφωνούν και αποδέχονται την ρύθμιση.

Όπου υπάρχει αδυναμία πιστοποίησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η αίτηση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, ο οφειλέτης θα λάβει αριθμό πρωτοκόλλου και θα πρέπει να διαβιβάσει αίτημα για υπαγωγή στη ρύθμιση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Για τους οφειλέτες εργοδότες και οφειλές από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές υποβάλλεται απευθείας αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ. Αρμόδια όργανα για την έκδοση της απόφασης υπαγωγής στη ρύθμιση είναι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση.

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιµη ημέρα κάθε επόµενου μήνα από το µήνα υπαγωγής στη ρύθμιση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ αν δεν καλύψουν πάνω από δύο δόσεις αποκλείονται από τη ρύθμιση.

Αναστολή της διαδικασίας προβλέπεται σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, αν έχει αναστολή οφειλών ή αν έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, καθώς θα απαιτηθεί ενημέρωση από τα περιφερειακά καταστήματα του ΕΦΚΑ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024