Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το «θα τα σπατάλαγες» στο ψηφοδέλτιο - επιταγή

Από το «θα τα σπατάλαγες» στο ψηφοδέλτιο – επιταγή

«Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!», είχε πει ο Τσίπρας στο Μάτι

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμφίβολα έχει διακριθεί με πρωτοφανή τρόπο στην πολιτική ζωή της χώρας. Εχει επιδείξει ικανότητες που λίγοι είχαν και έχει γράψει την δική του ιστορία.

Το πεδίο στο οποίο κατ’ εξοχήν διακρίθηκε ήταν αυτό της καλλιέργειας και διασποράς ψεύδους και του τρόπου με τον οποίο περιφρόνησε προσδοκίες, ψήφους, εθνικές καταστροφές και ευαισθησίες κάθε είδους. Αλλοι μιλούν για θράσος, άλλοι για κυνισμό, άλλοι για πολλά περισσότερα και χειρότερα.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και πολλά από τα κατορθώματά του θα αδικηθούν αν κάποιος επιχειρήσει να τα απαριθμήσει.

Εχει όμως την ατυχία ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι πολλοί έφαγαν αμάσητο τον σανό που τους τάισε, να βρίσκεται σε κάθε βήμα του αντιμέτωπος με δυσάρεστους συνειρμούς.

Ενας από αυτούς γεννιέται τις τελευταίες ημέρες και όσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι πρώτες στις οποίες θα κριθεί συνολικά για όλα όσα έκανε την τελευταία τετραετία.

Με τις μνήμες από το Μάτι νωπές – δεν βοηθά και η Ρένα Δούρου, που επιμένει να εμφανίζεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτε…- έχει αξία μία εξόφθαλμη αντιπαραβολή.

Ήταν Νοέμβριος του 2018, όταν ο Πρωθυπουργός επικεφαλής ενός κλιμακίου άνετων και ωραίων υπουργών και αξιωματούχων, επισκέφτηκε την περιοχή. Εκανε μία δήθεν επιθεώρηση και κάποια στιγμή κάθησε σε έναν καφενέ, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους. Και εκεί είχε εκστομίσει εκείνο το καταπληκτικό, όταν ρωτήθηκε τι είχαν απογίνει εκείνα τα 2 χιλιάρικα της έκτακτης ενίσχυσης, που είχε υποσχεθεί στους πυρόποληκτους και εκείνοι ματαίως τα περίμεναν:

«Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!».

Όλοι είχαν μείνει άναυδοι. Όμως ο καπνός από το τσιγαράκι του Σπίρτζη τους έκανε να λησμονήσουν (;)…

Είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό να θυμάται κανείς εκείνη την σπουδαία πρωθυπουργική ατάκα, τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές.

Όχι τόσο ως ένδειξη κυνισμού και αδιαφορίας, όσο επειδή «δένει» με τα όσα σήμερα τολμά και λέει ο κ. Τσίπρας από τα μπαλκόνια και τις εξέδρες, στις άδειες πλατείες και τα γήπεδα όπου εκφωνεί τις ομιλίες του.

Είναι ωραίο να θυμάται κάποιος εκείνο το «θα τα σπατάλαγες», τώρα που ο ίδιος άνθρωπος λέει απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους ότι «πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη η 13η σύνταξή τους».

Τώρα προφανώς θεωρεί ότι δεν θα τα σπατάλαγαν, εστω αυτά τα ψίχουλα που τους μοιράζει. Ίσως να πιστεύει ότι δεν τους φτάνει ο χρόνος, αφού τα δίνει λίγες ημέρες και ώρες πριν τις εκλογές. Ίσως και να είναι βέβαιος ότι οι σανοφάγοι δεν έχουν ακόμη μπουχτίσει.

Πλην όμως, διατρέχει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο. Αυτό το φηφοδέλτιο-επιταγή που θα μοιράσει, να έχουν καταλάβει πολλοί περισσότεροι από ό,τι εκείνος νομίζει, ότι είναι χωρίς αντίκρυσμα…

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024