Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα σποτάκια της ντροπής – Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί με συντάξεις, Μάτι, Πετσίτη και Μεταξά

Τα σποτάκια της ντροπής – Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί με συντάξεις, Μάτι, Πετσίτη και Μεταξά

Το εμπνευσμένο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου έβγαλε στον «αέρα» τις προηγούμενες ημέρες προεκλογικό σποτ στο οποίο πρωταγωνιστούσε μία συμπαθέστατη συνταξιούχος η οποία δεν θυμόταν - όπως η ίδια έλεγε - πόσες φορές  έκοψαν τη σύνταξη από το 2010 για να καταλήξει - με φόντο την «13η σύνταξη Τσίπρα». «Επιτέλους! Με είχανε καταρημάξει την έρμη»!

Οργή στις τάξεις των συνταξιούχων που είδαν να μειώνεται το εισόδημά τους στην εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους βίωσαν την τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και έζησαν από κοντά τις ολιγωρίες και τα εγκληματικά λάθη του κρατικού μηχανισμού, έχουν προκαλέσει ορισμένα  προεκλογικά σποτ του κυβερνώντος κόμματος για τις ευρωεκλογές αλλά και υποψηφίων του για τις περιφερειακές εκλογές.

Το εμπνευσμένο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου έβγαλε στον «αέρα» τις προηγούμενες ημέρες προεκλογικό σποτ στο οποίο πρωταγωνιστούσε μία συμπαθέστατη συνταξιούχος η οποία δεν θυμόταν – όπως η ίδια έλεγε – πόσες φορές  έκοψαν τη σύνταξη από το 2010 για να καταλήξει – με φόντο την «13η σύνταξη Τσίπρα». «Επιτέλους! Με είχανε καταρημάξει την έρμη»!

Λίγες ημέρες μετά τις περίφημες εξαγγελίες για την παροχή «13ης σύνταξης» όμως, αποδείχτηκε ότι η σύνταξη που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός είναι κουτσουρεμένη και δόθηκε υπό μορφή φιλοδωρήματος για καθαρά προεκλογικούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι αυτή πιστώθηκε στους λογαριασμούς λίγες ημέρες πριν τη μάχη των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου.

Το σποτ ωστόσο με την συνταξιούχο η οποία είδε την ελπίδα να έρχεται με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού αποσύρθηκε άρον – άρον, καθώς λίγες ώρες αργότερα ένα άλλο σποτ, αυτό της ΝΔ υπενθύμιζε στους συνταξιούχους όλες τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις επί εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί της σημερινής κυβέρνηση μειώθηκε το ΕΚΑΣ, με το νόμο Κατρούγκαλου συρρικνώθηκαν έως 38% οι αποδοχές των νέων συνταξιούχων ενώ και παλιές συντάξεις περικόπηκαν μέσω της αυξημένης παρακράτησης υπέρ υγείας. Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ το χρόνο» ήταν η απάντηση στο κυβερνητικό σποτ το οποίο προκάλεσε αγανάκτηση σε όσους συνταξιούχους είδαν την προηγούμενη 5ετια να πιστώνονται λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Η Δούρου με φόντο το Μάτι

Τα προεκλογικά σποτ κομμάτων και υποψηφίων που κατείχαν θέσεις εξουσίας συνήθως «διαφημίζουν» τα επιτεύγματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Δέκα μήνες μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στο Μάτι κατά την οποία 102 συνάνθρωποί έχασαν τη ζωή τους, το σποτ της υποψήφιας περιφερειάρχη με τον ΣΥΡΖΑ Ρένας Δούρου προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις, κυρίως σε όσους θρηνούν ακόμη συγγενείς και φίλους.

Η κ. Δούρου, στην αρχή του προεκλογικού σποτ έχοντας ως φόντο εικόνες από την καταστροφή στο Μάτι μίλησε για ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι εστάλη – όπως είπε – από την ίδια σε κατοίκους της περιοχής. «Το μήνυμα ξέρουμε από ποιους εστάλη, από κάποιους τοξικούς ανθρώπους» είπε ρίχνοντας έτσι λάσπη στον ανεμιστήρα, αφού αποφεύγει να μιλήσει με ονόματα για αυτόν ή αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοι στο Μάτι προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους με την Πολιτεία και την περιφέρεια, όπως καταγγέλλουν, να μην έχουν κάνει ούτε τα αυτονόητα.

Δεν έφτανε αυτό. Η κ. Δούρου – πετώντας από πάνω της οποιαδήποτε ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης – ενημερώνει τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής τους λόγους για τους οποίους έμεινε σιωπηλή , όταν έριξαν το φταίξιμο σε εκείνη. «Επέλεξα να επικεντρωθώ στη φροντίδα των οικογενειών και να δουλέψω σκληρά για να μη μας ξαναβρεί αντίστοιχη καταστροφή» λέει και δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλίσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς προειδοποίησης για εκκένωση περιοχών σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

Και δικαίως οι κάτοικοι στο Μάτι και όχι μόνο αναρωτιούνται γιατί τα προηγούμενα χρόνια, πριν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν είχε μεριμνήσει, δεν έπραξε αυτό για το οποίο δίνει τώρα όλες τις δυνάμεις η κ. Δούρου. Δηλαδή να εξασφαλίσει τους μηχανισμούς για την έγκαιρη και ασφαλή εκκένωση οικισμών.

Στο ίδιο σποτ μάλιστα υποστηρίζει ότι θα βρεθεί ο τρόπος να υποχρεωθούν τα μέσα ενημέρωσης να ενημερώνουν τους πολίτες  και να μεταδίδουν οδηγίες . Απευθύνεται δηλαδή στα μέσα ενημέρωσης τα οποία μετέδιδαν πληροφορίες για νεκρούς από νωρίς το βράδυ της 23ης Ιουλίου, όταν σύσσωμη η κυβέρνηση «έκρυβε» τα θύματα.

«Γκάφα» ολκής με Πετσίτη και Μεταξά

Η προεκλογική μάχη για τις ευρωεκλογές διεξήχθη σε κλίμα ακραίας πόλωσης με βαρύτατες εκατέρωθεν κατηγορίες ενώ δεν έλειψαν και αρκετές «γκάφες» των επικοινωνιακών επιτελείων.

Μεταξύ αυτών, το προεκλογικό σποτ ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο εμφανιζόταν ως κορυφαία πολιτική προσωπικότητα της χώρας ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς ενώ στο ίδιο σποτ έκανε και ένα σύντομο «πέρασμα» ο περιβόητος Μανώλης Πετσίτης για τον οποίο ακόμη η κυβέρνηση να δώσει πειστικές απαντήσεις σχετικά με το ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίμαχο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο και αυτό κατέβηκε άρον – άρον, ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται στο 36ο δευτερόλεπτο του προεκλογικού σποτ σε μία φωτογραφία που έχει δημοσιευτεί πολλάκις σε μέσα ενημέρωσης. Δείχνει τον Μανώλη Πετσίτη να στέκεται πίσω από τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 26 Ιανουαρίου 2015, μια ημέρα μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024