Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παράθυρο» από Τσίπρα και για δώρο Χριστουγέννων

«Παράθυρο» από Τσίπρα και για δώρο Χριστουγέννων

Με «ντρίπλα» απέναντι στην τροπολογία που είχε καταθέσει η ΝΔ για τη μη μείωση του αφορολόγητου απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του

Με «ντρίπλα» απέναντι στην τροπολογία που είχε καταθέσει η ΝΔ για τη μη μείωση του αφορολόγητου απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του , καθώς απάντησε ότι «το πότε θα ψηφίσουμε τη μη μείωση του αφορολόγητου, θα το αποφασίσουμε εμείς».

Ο πρωθυπουργός ο οποίος μιλάει αυτή την ώρα στο ραδιόφωνο του News 24/7 υποστήριξε «πως έχουμε περάσει μία δύσκολη περίοδο ως χώρα, μία σκληρή 8ετία απανωτών μειώσεων και λιτότητας και από τον Αύγουστο του 2018 – όπως είπε –  η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και έχουμε τη δυνατότητα να ορίζουμε τα μέσα από τα οποία μπορούμε να διαμορφώνουμε τους στόχους».

Ο κ. Τσίπρας δεν απέφυγε, λίγες ημέρες πριν τη μάχη των ευρωεκλογών, να συνεχίσει το παιχνίδι των παροχών καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Τόνισε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.Σε ερώτηση για το ότι «στους λογαριασμούς των δικαιούχων της 13ης σύνταξης κατατέθηκαν λιγότερα χρήματα» απάντησε: «Λιγότερα χρήματα; έχουν μία επιλογή, τότε, να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη και να μην την πάρουν καθόλου».

Βεβαίως, καμιά σχέση δεν έχει το παλιό δώρο του Πάσχα με το φιλοδώρημα που δόθηκε και «βαφτίστηκε» ως 13η σύνταξη καθώς συνταξιούχοι με λίγο πάνω από 1.000 σύνταξη πήραν 250 ευρώ, ποσό που σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί στο μισό, όπως δινόταν παλιά.

Στην ώρα τους οι εκλογές

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για άλλη μία φορά για το χρόνο των εθνικών εκλογών, σημειώνοντας πως ανεξάρτητα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, οι εκλογές – όπως είπε – θα γίνουν στην ώρα τους. «Συζητάμε το τελευταίο  διάστημα με το δεδομένο ότι θα είναι μπροστά η ΝΔ. Αν διαψευστούν οι μετρήσεις τι πρέπει να κάνω;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «η άποψη μου είναι ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας».

Επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «αρνείται το debate και η άρνηση του αυτή εκπέμπει ηττοπάθεια. Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει αφήγημα γι’ αυτό δεν θέλει την αντιπαράθεση».

Μισόλογα για τις σκαφάτες διακοπές

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για τις διακοπές στην εφοπλιστική θαλαμηγό το καλοκαίρι του 2018. «Και μόνο που η φαρέτρα είχε να κάνει με το που πέρασα τον Δεκαπεντάγουστο και ανάγουν την ιδιωτικότητα και όχι την πολυτέλεια ως ισχυρό χαρτί, δείχνει τα πάντα. Το πως φέρεται ο καθένας και ζει, δεν μπορεί να κρυφτεί. Εγώ ζω στο νοίκι, θα μπορούσα να έχω άλλη διαμονή αν η πολιτική ζωή μου αποσκοπούσε στο να πλουτίσω. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι ανοιχτά. Ψάχνουν να βρουν το οτιδήποτε και βρήκαν έναν Πετσίτη που είναι μια φούσκα» σημείωσε.

Για υπόθεση Κουφοντίνα

Αναφορικά με την υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αρμόδια να απαντήσει είναι η δικαστική εξουσία. «Κάθε νόμος πρέπει να τηρείται για όλους. Αρμόδιοι είναι οι δικαστές και όχι εμείς», τόνισε.

«Η ΝΔ θα τα βάψει μαύρα την Κυριακή»

Σχολιάζοντας το τραγούδι Paint it Black που ακούστηκε μετά το διάλειμμα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Η ΝΔ την Κυριακή θα τα βάψει μαύρα» και θα α φανεί το σχέδιο που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια «σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις». Εξήγησε ότι έχει διαπιστωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις πέφτουν συστηματικά έξω, σε όλες τις εκλογές με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα. «Κάποιο λάθος γίνεται. Έχω την δυνατότητα να βγω από το Μαξίμου και να έλθω σε επαφή με τον κόσμο. Το κλίμα που εισπράττω δεν είναι κλίμα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η εικόνα επερχόμενης κυβέρνησης, δεν υπάρχει ρεύμα νίκης».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024