Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το υπ. Οικονομίας δίνει 35 εκ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα των Ρομά

Το υπ. Οικονομίας δίνει 35 εκ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα των Ρομά

Το πρόγραμμα θα επιδοτεί σε ποσοστό ως και 70% επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν σε εκσυγχρονισμό εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, επαγγελματικά οχήματα, μισθολογικό κόστος για την πρόσληψη νέου προσωπικού

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ&ΤΣ έχουν σχεδιάσει και σύντομα θα εκδώσουν τη σχετική πρόσκληση για μια Δράση αποκλειστικά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά.

Σύμφωνα με τους όρους της Δράσης, που έχουν ήδη εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στον οικισμό Κιμμερίων της Ξάνθης, ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης θα είναι 35 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα θα επιδοτεί σε ποσοστό ως και 70% επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν σε εκσυγχρονισμό εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, επαγγελματικά οχήματα, μισθολογικό κόστος για την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Η Πρόσκληση θα δημοσιευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα από την Ειδική Γραμματεία του ΕΤΠΑ&ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2013-2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024