Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Θα νικήσουν οι πολλοί, χτίζουμε την Ελλάδα της νέας εποχής

Τσίπρας: Θα νικήσουν οι πολλοί, χτίζουμε την Ελλάδα της νέας εποχής

Την πεποίθηση ότι ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του εξέφρασε ο πρωθυπουργός από τον Πειραιά. Εξαπέλυσε επίθεση στην Αντιπολίτευση, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή». Μίλησε δε για αποτυχία του πειράματος της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να κάνουν στη χώρα.

Την πεποίθησή του ότι ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του και πάνω στις βάσεις που δημιούργησε «να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής»εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο, ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Αντιπολίτευση, συνεχίζοντας να επενδύσει στο κλίμα πόλωσης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή» και επαναλαμβάνοντας ότι «την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός» και όχι οι δημοσκόποι και «οι κονδυλοφόροι της ελίτ».

Μίλησε δε για αποτυχία του πειράματος της μετά -δημοκρατίας «που θέλησαν κάποιοι να κάνουν στη χώρα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την λαϊκή ορμή που εκφράστηκε το 2015».

«Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο λαός έχει καταλάβει ποιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο του άλλου.

Το βασικό δίλημμα των εκλογών στο οποίοι οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν είναι, όπως το περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, «αν θα διατηρηθούν τα φιλολαϊκά μέτρα και αν την επόμενη χρονιά θα δοθεί η 13η σύνταξη, ή εάν τα φιλολαϊκά μέτρα θα καταργηθούν».

«Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από τη μεγάλη πλειοψηφία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το πείραμα της μεταδημοκρατίας απέτυχε»

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στο ιστορικό λιμάνι της χώρας σε αυτή την ιστορική πόλη, ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους που διψούν για το δίκιο και την αξιοπρέπεια. Εδώ, στην πιο τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας, στα μέρη της εργατιάς, των προσφύγων, των ναυτικών, των ποιητών της νιότης και του αγώνα» ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στον Πειραιά.

«Δεν μπορώ παρά να μην παραδεχτώ ότι κάθε φορά αυτές τις μέρες, σε όποια γωνιά της χώρα και αν βρίσκομαι, η έκπληξή μου είναι τεράστια. Και είναι τεράστια όχι μόνο από το μέγεθος των συγκεντρώσεων αλλά κυρίως από τον παλμό, την αποφασιστικότητα, από το βλέμμα και την πίστη των ανθρώπων, στην προσπάθεια που κάνουμε. Και νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ, αλλά και εχθές στην Κοζάνη, προχθές στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, παραπροχθές στο Αιγάλεω, το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα, από παντού δίνουμε ένα μήνυμα, ότι το πείραμα της μεταδημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας, ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, ένα πείραμα για να μπορέσουν να ανακόψουν την λαϊκή ορμή που εκφράστηκε το 2015, ένα πείραμα που νόμισαν ότι θα πετύχουν αυτοί που συσσώρευσαν δεκάδες μέσα ενημέρωσης για να ελέγχουν την πληροφόρηση, αυτοί που νομίζουν ότι έχοντας την οικονομική δύναμη μπορούν να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες που θα κυβερνάται η χώρα, το πείραμα αυτό, σας το λέμε εδώ, σήμερα, από τον Πειραιά: Απέτυχε το πείραμά σας!» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Αντέξαμε τη φουρτούνα»

«Αντέξαμε στη φουρτούνα είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Την ιστορία δεν τη γράφουν οι οικονομικά ισχυροί, δεν την γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα, να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος τον ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε».

«Έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν δηλώσεις για αλλοίωση αποτελέσματος», είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ακόμα ότι: «Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο, ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς».

«Η Ελλάδα ανασαίνει ξανά αυτές τις μέρες»

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη Κυριακή, λέγοντας ότι το ρεύμα νίκης γίνεται αισθητό παντού και «η Ελλάδα ανασαίνει ξανά αυτές τις μέρες. Οι πολλοί είναι εδώ. Εδώ στην «πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και τη γροθιά της» (Ρίτσος), και παίρνουν ξανά τις ζωές στα χέρια τους.

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε το αφήγημα της κυβέρνησης και ανέλυσε το βασικό του δίλημμα: «Ο λαός θα αποφασίσει αν θα βαδίσουμε με ασφάλεια και προοπτική στο μέλλον ή αν θα γυρίσουμε πίσω στο χειμώνα του ΔΝΤ, των τεχνοκρατών και του παλιού εγχώριου κατεστημένου».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας: «τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αλλά και όσα δεσμευτήκαμε για το 2020, είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της υλοποίησής τους».

Είναι η εγγύηση ότι και το 2020 θα εφαρμοστεί μια ευρεία γκάμα παρεμβάσεων που θα ωφελούν τους πολλούς. Υπάρχουν όμως εκείνοι που καιροφυλακτούν να ακυρώσουν τα μέτρα αυτά, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μάνφρεντ Βέμπερ και φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Όλοι αυτοί καιροφυλακτούν και αγωνιούν για το αποτέλεσμα της κρίσης του ελληνικού λαού. Αν κερδίσει η ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης θα βγει και θα πει εγώ τα είπα, μίλησα για επταήμερη εργασία, είπα ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη, ότι είναι παρωχημένο το οκτάωρο.

Οι αντίπαλοι έχουν άλλες προτεραιότητες

«Άρα οι πολίτες οι απόμαχοι της εργασίας και της ζωής πρέπει να ξέρουν: πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη η σύνταξή τους, οι αντίπαλοί μας έχουν άλλες προτεραιότητες, που δεν αφορούν τους πολλούς, αφορούν δώρα στους λίγους και εκλεκτούς. Επταήμερη εργασία, κατάργηση του οκτάωρου για τους πολλούς. Το σχέδιό τους είναι ένα ασφαλιστικό σύστημα σαν αυτό που έστησε στην Χιλή ο Πινοσέτ που θα οδηγήσει σε κατάρρευση και στην επιστροφή στο ΔΝΤ.»

» Αυτό είναι το σχέδιό τους. Το δικό μας είναι ευκρινές, είναι αυτό που ανακοινώσαμε και θα μας δώσει την δυνατότητα για περισσότερα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θα γίνει πρόεδρος ο ανθέλληνας Βέμπερ

Εδικά για τον Μάνφρεντ Βέμπερ είπε: «Σιγά μην γίνει αυτός ο ανθέλληνας ο Βαυαρός, πρόεδρος της Κομισιόν» ενώ απάντησε και στις δηλώσεις του για τα μέτρα ελάφρυνσης της ελληνικής κυβέρνησης: «Τα μέτρα αυτά τα χρηματοδοτούμε από το υστέρημα του ελληνικού λαού κ. Βέμπερ, κουμάντο να κάνετε στην Γερμανία και στη Βαυαρία».

Το μήνυμα του Παύλου Φύσσα

Απαντώντας σε σύνθημα των συγκεντρωμένων αναφέρθηκε στον Παύλο Φύσσα: «Ο Παύλος Φύσσας ζει και μας δίνει το μήνυμα να αγωνιζόμαστε και να βάλουμε ξανά στην τρύπα τους τα φίδια του φασισμού. Απευθύνομαι στους νέους, να δώσουν μήνυμα κατά του φασισμού που σηκώνει κεφάλι».

Only in

Οι γυναίκες, ο φόβος της σεξουαλικής παρενόχλησης και ο «φόρος ασφάλειας»

Η ασφαλής επιστροφή στο σπίτι για ορισμένες γυναίκες κοστίζει ακριβά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024