Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk Weekend του One Channel βρέθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να ζητήσει αναίρεση του βουλεύματος για την απόρριψη της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από έναν καταδικασμένο τρομοκράτη», ενώ άφησε αιχμές εναντίον της κ. Δημητρίου δηλώνοντας πως η παρέμβασή της αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, η οποία γεννά πολλές απορίες.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο σωφρονιστικό ρόλο των αδειών, υποστηρίζοντας πως το σύστημα δεν μπορεί να δίνει άδεια σε έναν αμετανόητο τρομοκράτη, όπως ο Δ. Κουφοντίνας, και πως οι ποινές πρέπει να διατηρούν τον αρνητικό τους χαρακτήρα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη περισσότερων και καλύτερων φυλακών, στην επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη ΝΔ ο Κουφοντίνας δεν θα παίρνει άδειες.

Πηγή: onetv.gr