Με τη νέα περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα στην Πελοπόννησο στοχεύουμε να εντάξουμε την Αρκαδία στον χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αρκαδίας, τα οποία κανείς δεν έχει έως τώρα εκμεταλλευθεί, προϋποθέτει βέβαια την ανάπτυξη επαρκών και ασφαλών συγκοινωνιακών υποδομών ειδικά του επαρχιακού δικτύου του νομού.

Η Αρκαδία βρίσκεται σε κομβική θέση στο κέντρο της Πελοποννήσου και μπορεί να αναπτυχθεί όχι μόνο από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών της αλλά και από τις συνέργειες με τους όμορους νομούς και τις εκεί τουριστικές επιχειρήσεις από τις οποίες βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τις τουριστικές επιχειρήσεις της Αρκαδίας, είναι άμεσα υλοποιήσιμος ο στόχος της ανάδειξης των ιδιαίτερα σημαντικών μοναστηριών, τόσο στη Γορτυνία όσο και την Κυνουρία, σε τόπους προσκυνηματικού τουρισμού καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι τόποι παραγωγής των παγκόσμιας φήμης αρκαδικών προϊόντων ονομασίας προελεύσεως (όπως το μοσχοφίλερο, τα μήλα, το μέλι, οι μελιτζάνες) σχεδιάζουμε άμεσα να ενταχθούν σε ένα δίκτυο επισκέψιμων αγροκτημάτων, οινοποιείων και αμπελώνων με ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και προγραμματισμό εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και προβολής τους.

Η ορεινή, τέλος, Αρκαδία εντάσσεται άμεσα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, σε ένα σχέδιο ανάπτυξης υποδομών για την υποδοχή αθλητικών ομάδων από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη για προετοιμασία.

Ο κεντρικός στόχος μου είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση της επισκεψιμότητας της Αρκαδίας, με όσα επιπλέον οφέλη θα επέλθουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, η απόλυτη στήριξη των επενδύσεων και η αναστροφή του κύματος φυγής των νέων μας, αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα εγκατάλειψης του νομού.

*Ο Χρήστος Παν. Λαμπρόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας με τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο