Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κονδυλάκης : Οι 4 πυλώνες ανάπτυξης για τον Δήμο Βιάννου

Κονδυλάκης : Οι 4 πυλώνες ανάπτυξης για τον Δήμο Βιάννου

Άρθρο του Μπάμπη Κονδυλάκη

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 είναι σίγουρα από τις κρισιμότερες που έχει γνωρίσει η χώρα, καθώς προκύπτουν σε μια οριακή ιστορική, πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων είναι γιγαντωμένα σήμερα και, δυστυχώς, η παγιωμένη διαχειριστική και μικροπολιτική αντιμετώπισή τους έχει οδηγήσει σε τέλμα τις μικρές και απομονωμένες κοινωνίες, κάνοντάς τις σήμερα να δείχνουν πιο γερασμένες από ποτέ.

Ως νέος άνθρωπος με όνειρα και φιλοδοξίες για τον τόπο όπου επέλεξα να ζήσω, σήμερα, ευρισκόμενος στο παραγωγικότερο στάδιο της ζωής μου, ένιωσα μέσα μου ισχυρή την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση, να αφιερωθώ «ψυχή τε και σώματι» στα κοινά του τόπου μου. Ενός τόπου που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που να γίνονται φορείς οράματος, ελπίδας, δύναμης και πίστης στη δυνατότητά μας για αλλαγή.

Ως μόνιμος κάτοικος του Δήμου Βιάννου, που μεγαλώνει το παιδί του σε αυτόν τον αδικημένο (από ανθρώπους) τόπο, γνωρίζω καλά τα σημαντικότατα προβλήματα της καθημερινότητας. Οσα απογοητεύουν τους νέους, όσα δυσκολεύουν τα παιδιά, όσα τρομάζουν τον γερασμένο πληθυσμό.

Οι λύσεις για την παράταξη «Ανεμος Ελπίδας» δεν περιλαμβάνουν «μαγικά ραβδιά». Προϋποθέτουν, όμως, οικειοποίηση του κάθε προβλήματος, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ισότητα στην αντιμετώπισή τους, καθώς και – κυρίαρχα – ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με δεδομένες τις δυναμικές της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Ο «Ανεμος Ελπίδας», όμως, είναι μια παράταξη που πάνω απ’ όλα πιστεύει στην οριοθέτηση μακρόπνοων στόχων για τον Δήμο Βιάννου και σε αυτή την κατεύθυνση με ζήλο θα εργαστεί. Στόχων τέτοιων που θα επιφέρουν αναπτυξιακή τροχιά στον τόπο μας. Αλλωστε, αυτό αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, τη μόνη λύση για το δημογραφικό πρόβλημα που τερατώδες ορθώνεται μπροστά μας! Μόνο με αναπτυξιακό σχεδιασμό (που ουδέποτε εφαρμόστηκε κατά την τελευταία δεκαετία) οι νέοι θα επιστρέψουν ξανά στον τόπο τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, πιστεύουμε πως η διασύνδεση των τεσσάρων κυρίαρχων πυλώνων ιστορίας / πολιτισμού – τουρισμού – πρωτογενούς τομέα – μεταποίησης θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση του μεγάλου αυτού στόχου.

Σχεδιάζουμε ο Δήμος Βιάννου να μεταμορφωθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια σε ένα μεγάλο και «θεματικό πάρκο», με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για επισκέπτες και επενδυτές.

Προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος είναι πρώτα απ’ όλα η βελτίωση του οδικού μας δικτύου, ακόμα και μέσα από τη χάραξη νέων δρόμων για τη διασύνδεση των οικισμών.

Ο Δήμος Βιάννου, κουβαλώντας μια τεράστια ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη, απαιτείται σήμερα να μη μένει στάσιμος παρακολουθώντας απλώς τις εξελίξεις, αλλά να συμπορεύεται με αυτές και να πρωτοπορεί. Η είσοδος των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία του πολίτη σε επίπεδο καθημερινότητας είναι κάτι που θα αποτελέσει κυρίαρχη προτεραιότητα για εμάς από την επόμενη κιόλας μέρα.

Ξεκινώντας από τις απλούστερες μορφές υπηρεσιών, όπως είναι η πρόσβαση – επικοινωνία των πολιτών με αιρετούς και υπαλλήλους / υπηρεσίες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για άμεση εξυπηρέτησή τους (εντός μίας ώρας), έως και τη χρήση νέων τεχνολογιών σε πρακτικά προβλήματα καθημερινότητας που μας ταλανίζουν.

Είμαστε εκείνοι που, επιθυμώντας τη συμμετοχικότητα και την ενημέρωση των δημοτών μας, θα εισηγηθούμε live streaming μεταδόσεις των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ονειρευόμαστε έναν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ευαισθητοποιημένο Δήμο. Εναν τόπο που θα αξιοποιεί αναπτυξιακά τα προτερήματά του, γειτονιές που θα αναγεννηθούν και θα δοθεί ξανά ζωή στα εγκαταλελειμμένα σπίτια τους, έναν «φωτεινό», ελπιδοφόρο και βιώσιμο τόπο.

Τόσο τον έχουμε ονειρευτεί, που αποκλείεται να μην υπάρξει.

*Ο Μπάμπης Κονδυλάκης είναι υποψήφιος δήμαρχος Βιάννου

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024