Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μώραλης : Σχεδιάζουμε τον Πειραιά της επόμενης ημέρας

Γιάννης Μώραλης : Σχεδιάζουμε τον Πειραιά της επόμενης ημέρας

Άρθρο του Γιάννη Μώραλη, δημάρχου Πειραιά

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια καταφέραμε να βγάλουμε τον Πειραιά από τη στασιμότητα και την εσωστρέφεια δημιουργώντας ως δημοτική Αρχή ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτό το πετύχαμε έχοντας καταρτίσει ένα συνολικό, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά. Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε και τώρα, σχεδιάζοντας τον Πειραιά της επόμενης ημέρας. Το πρόγραμμά μας για την τετραετία 2019-2023 εξειδικεύεται σε 12 άξονες πολιτικών και παρεμβάσεων.

Υλοποιούμε έργα για μια πόλη καλύτερη και πιο φιλική για όσους ζουν, κινούνται και εργάζονται σε αυτήν, με λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση, με επαρκή φωτισμό, με περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους.

Διαμορφώνουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες στις γειτονιές, σε καθεμία από τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά, όπως προέκυψαν μέσα από διαβούλευση με τους πολίτες.

Στηρίζουμε έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Διευρύνουμε το δίκτυο των Δημοτικών Ιατρείων και εξασφαλίζουμε την επάρκεια των κοινωνικών υπηρεσιών σε κάθε Δημοτική Κοινότητα. Μετατρέπουμε το στρατόπεδο Παπαδογιωργή σε ένα κέντρο υπηρεσιών αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Αξιοποιούμε προς όφελος της πόλης τις ευκαιρίες που δημιουργεί η επένδυση στο λιμάνι. Διεκδικούμε επιπλέον αντισταθμιστικούς πόρους και προωθούμε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.

Δρομολογούμε ολοκληρωμένες πολιτικές και δράσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επενδύουμε στην οικονομία της θάλασσας και δίνουμε ώθηση στην εμπορική κίνηση της πόλης.

Αναδεικνύουμε το πολιτιστικό απόθεμα του Πειραιά, σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς, και στηρίζουμε τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία με επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Αναβαθμίζουμε τον θεσμό των «Ημερών Θάλασσας» και διευρύνουμε το δίκτυο μουσείων της πόλης.

Ενισχύουμε και προβάλλουμε τον Πειραιά ως διεθνή τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τους πόρους που έχουμε εξασφαλίσει.

Ενισχύουμε τον συνεδριακό τουρισμό και διεκδικούμε την επαναφορά της διοργάνωσης των «Ποσειδωνίων» στην πόλη μας.

Αναβαθμίζουμε τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους του Πειραιά και υποστηρίζουμε στην πράξη τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, όπως σκοπευτήριο στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και κλειστό κολυμβητήριο.

Αξιοποιούμε τις ψηφιακές τεχνολογίες και τις έξυπνες υποδομές προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του Πειραιά, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην πόλη.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αλλάζουν την όψη του Πειραιά. Με τις αναπλάσεις στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στο Μικρολίμανο, στην Ακτή Δηλαβέρη, στην Πειραϊκή και τη διαμόρφωση της Πύλης Εισόδου στον Πειραιά αναδεικνύονται σημαντικοί δημόσιοι χώροι, σημεία φυσικού κάλλους και ιστορικής αξίας.

Προχωράμε σε δράσεις αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, όπως η δημοπράτηση του Πύργου, η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου Περδίκη και η βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής υπαίθριας αγοράς.

Κάνουμε πράξη την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών, καταπολεμώντας τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την ενίσχυση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της συμμετοχής των πολιτών στη χάραξη και υλοποίηση πολιτικών.

Ο τελευταίος άξονας του προγράμματός μας αφορά την προετοιμασία του Πειραιά για την επόμενη δεκαετία, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και νέα στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Αυτά τα πέντε χρόνια αποδείξαμε ότι μπορούμε. Εχουμε πλέον την εμπειρία και τον τρόπο να συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό και ζητάμε από τους Πειραιώτες να μας κρίνουν με βάση το έργο μας στην πόλη και να μας ξαναεμπιστευθούν.

* ο Γιάννης Μώραλης είναι δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024