Μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία, αφού μόνο οκτώ ημέρες απομένουν μέχρι την επόμενη Κυριακή 26 Μαΐου, ημέρα διενέργειας των δημοτικών εκλογών.

Η μεγάλη μάχη όλων μας πρέπει να δοθεί σε δύο μέτωπα.

Πρώτα απ’ όλα να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές, κυρίως των νέων ανθρώπων, και δεύτερον να διαδώσουμε το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά πρωτίστως το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη τετραετία.

Η πιο σημαντική επιτυχία μιας δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργεί για τον δήμο της έναν καινούργιο εαυτό και μια νέα σύγχρονη ταυτότητα.

Στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια, με σεμνότητα και σεβασμό στον πολίτη, πέτυχε ακριβώς αυτό.

Να βγάλει τον Πειραιά από τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Να του δώσει φτερά. Ο νέος Πειραιάς είναι εδώ, με όραμα, σχέδιο, φαντασία και σκληρή δουλειά.

Τα χρόνια που πέρασαν, η καθημερινότητα, η κοινωνική φροντίδα και η ανάπτυξη ήταν το βασικό τρίπτυχο για να μπει ο Πειραιάς σε μια νέα εποχή.

Το έργο μιλάει από μόνο του, με δεκάδες καινούργιες παιδικές χαρές, με ανακαινισμένους αθλητικούς χώρους, με αναπλάσεις στις πλατείες και χιλιάδες τ.μ. νέων ασφαλτοστρωμένων δρόμων.

Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, ο Δήμος Πειραιά ξεδίπλωσε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο δίκτυο προστασίας και φροντίδας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Δόθηκε σκληρός αγώνας για να γυρίσει η σελίδα της εγκατάλειψης και της απαξίωσης.

Η μάχη όμως που κερδήθηκε και μπήκαν ισχυρές βάσεις είναι η μάχη της Ανάπτυξης, η μάχη του μέλλοντος.

Ο τουρισμός, η κρουαζιέρα, το λιμάνι, η ναυτιλία, η γαλάζια ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις, το Πανεπιστήμιο, ο πολιτισμός, το Δημοτικό Θέατρο, η αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων, η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου είναι τα μεγάλα όπλα του Πειραιά στη νέα δεκαετία.

Η συνεννόηση και η ενότητα όλων των δυνάμεων της πόλης είναι ο καταλύτης για να γίνουν τα σχέδια πράξη.

Τα προβλήματα ούτως ή άλλως είναι πολλά, βασανιστικά και δυσεπίλυτα. Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί για την αντιμετώπισή τους.

Η διαμόρφωση – με την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων – και η παρουσίαση από τον Γιάννη Μώραλη ενός ρεαλιστικού και κοστολογημένου προγράμματος έργων και δράσεων, ύψους 264 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τετραετία, δείχνουν ότι παγιώνεται πλέον μια νέα αντίληψη.

Προχωράμε με σχέδιο και όχι με γενικές εκθέσεις ιδεών.

Προχωράμε σε συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις και όχι με ύβρεις και λάσπη στον ανεμιστήρα.

Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τον Πειραιά στο στόχαστρο. Δυστυχώς σημαντικά έργα, όπως το τραμ, το μετρό και το νέο Δικαστικό Μέγαρο, καθυστερούν απελπιστικά και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πόλης, μόνο και μόνο γιατί η κυβέρνηση αδιαφορεί.

Αντίθετα, η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, η αξιοποίηση του Πύργου – «φάντασμα» και η ανάπτυξη της πιο υποβαθμισμένης περιοχής της πόλης, όπως αυτής του Αγίου Διονυσίου, μας μεταφέρουν συμβολικά στον Πειραιά του 2030.

Στις 26 Μαΐου, με την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας των Πειραιωτών, ο Γιάννης Μώραλης θα πάρει εντολή συνέχισης της προσπάθειας για έναν καλύτερο, σύγχρονο, ανθρώπινο και οικονομικά ισχυρό Πειραιά.

Ο Δημήτρης Καρύδης είναι πρώην βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο