Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με διαδηλώσεις υποδέχθηκαν στη Νάπολη τον Σαλβίνι μέλη αριστερών οργανώσεων

Με διαδηλώσεις υποδέχθηκαν στη Νάπολη τον Σαλβίνι μέλη αριστερών οργανώσεων

Με διαδηλώσεις στην πλατεία Πλεμπισίτο υποδέχθηκαν στη Νάπολη μέλη αριστερών οργανώσεων τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για την ασφάλεια

Με διαδηλώσεις στην πλατεία Πλεμπισίτο υποδέχθηκαν στη Νάπολη μέλη αριστερών οργανώσεων τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για την ασφάλεια.

«Σήμερα έφθασε στην πόλη ο υπουργός Εσωτερικών. Για μία φορά ακόμη, η Νάπολη απαντά στον ρατσισμό και αποδεικνύει πως γι’ αυτόν δεν υπάρχει θέση. Σήμερα, χιλιάδες κάτοικοι κρέμασαν επιγραφές στα μπαλκόνια τους, με το μήνυμα: δεν είναι αλήθεια πως ο Νότος είναι με τη Λέγκα», τόνισε ο επικεφαλής ομιλητής Αλφόνσο Ντε Βίτο.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί  στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης για «τάξη και ασφάλεια» ο υπουργός ανακοίνωσε ένα «σχέδιο εθνικής ενότητας κατά της μαφίας». Ο Σαλβίνι πρόσθεσε πως το «πακέτο» που επεξεργάζεται, σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη, η οποία εισφέρει με «συμβουλές, προτροπές και προτάσεις», θα περιλαμβάνει και την εμπλοκή κι άλλων υπουργείων όπως της Παιδείας, της Υγείας και της Εργασίας. «Βρισκόμαστε ενώπιον ενός προβλήματος όχι μόνον εγκληματικού, αλλά συνάμα και κοινωνικού».

Ο Σαλβίνι επιβεβαίωσε πως τη Δευτέρα θα φέρει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο το πακέτο μέτρων για την ασφάλεια, το οποίο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ψηφισθεί ομόφωνα και στο Κοινοβούλιο: «κατά της μαφίας, της καμόρας, της ντράγκετα, δεν θα πρέπει να υπάρχουν διχασμοί, δεν πρέπει να υπάρχει πολεμική, ή να γίνεται προεκλογική εκστρατεία».

Στη συνέχεια, ο Σαλβίνι τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερωτήσεις για το εάν τον ανησυχούν  είτε η υπόθεση διαφθοράς που κατέληξε στη σύλληψη του δημάρχου με τη Λέγκα του Λενιάνο, είτε οι έρευνες για εγκλήματα μίσους κατά της Forza Nuova, ή της CasaPound- νεοφασιστικών κινημάτων, συναφή με τη Λέγκα: «ότι είναι κοντά στη Λέγκα το λέτε εσείς. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, εδώ όλοι είμαστε αθώοι μέχρις τελεσίδικης καταδίκης μας σε τρίτο βαθμο, αλλά για την εφημερίδα La Repubblica είμαστε 60 εκατ. ένοχοι».

«Εναντίον μου κι ενάντια στο κίνημα, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, έχει εξαπολυθεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο τα τελευταία 20 χρόνια. Θα επιστρέψω όχι με αεροσκάφος, αλλά με ποδήλατο, γιατί κάποιος κοιτάζει με τι ταξιδεύω. Χρησιμοποιώ το αεροσκάφος για να δουλέψω κι όχι για να πάω να φάω μία πίτσα στην παραλία», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, αναφερόμενος στην έρευνα που ξεκίνησε η δικαιοσύνη για εξωθεσμική χρήση εναέριων μέσων της αστυνομίας, έπειτα από δημοσιεύματα της εφημερίδας La Repubblica.

Επίσης, ο Σαλβίνι επιτέθηκε και κατά του κυβερνητικού εταίρου του Λουΐτζι Ντι Μάιο του Κινήματος των 5 Αστέρων, για την κριτική πού έχει ασκήσει για κάποιες κινήσεις του Σαλβίνι: «δεν κατανοώ την ενόχλησή του. Εγώ δεν πήγα να συναντήσω τα ‘Κίτρινα Γιλέκα’ που προκαλούν καταστροφές» στη Γαλλία, τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ντι Μάιο στο Παρίσι.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024