Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Μόνιμος μηχανισμός στήριξης στους συνταξιούχους με νέο ΕΚΑΣ

Μητσοτάκης: Μόνιμος μηχανισμός στήριξης στους συνταξιούχους με νέο ΕΚΑΣ

«Μνημονιακότερη των μνημονιακών» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Παράλληλα, προχώρησε σε μία σειρά από δεσμεύσεις για τα μέτρα που θα πάρει το κόμμα του εφόσον κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές, όπως για παράδειγμα το νέο ΕΚΑΣ που θα αποτελέσει μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων.

«Μνημονιακότερη των μνημονιακών» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Παράλληλα, προχώρησε σε μία σειρά από δεσμεύσεις για τα μέτρα που θα πάρει το κόμμα του εφόσον κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές, όπως για παράδειγμα το νέο ΕΚΑΣ που θα αποτελέσει μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων.

Ξεκινώντας με την παροχή της 13ης σύνταξης, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα, σημειώνοντας ότι πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν δεσμεύεται τη μείωση του αφορολόγητου, αλλά εγγυάται τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες. Όσον αφορά στο ΕΚΑΣ, σημείωσε ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορέσει να εγγυηθεί ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων. Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ.

Στη βασική πρόβλεψη, στο ρυθμό ανάπτυξης η κυβέρνηση απέτυχε. «Έξω στις αγορές ναι, αλλά με ακριβό κόστος» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνησή του εντός 18 μηνών η χώρα θα επιστρέψει στη δανειακή βαθμίδα, θα μποιρεί δηλαδή να δανείζεται με το ίδιο κόστος όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως άλλα είναι τα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να συζητούν με νηφαλιότητα και σημείωσε δηκτικά: «Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε το 1944 και τι είπε ο Άρης Βελουχιώτης» κάνοντας σαφή μνεία στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από τη Λαμία.

Παράλληλα, έκανε λόγο για προσπάθεια άθλιας προπαγάνδας της κυβέρνησης όσον αφορά στις δηλώσεις του για την επταήμερη εργασία. «Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία.

Όσον αφορά σε μια ενδεχόμενη τηλεμαχία, υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι «κάνουμε ντιμπέιτ στη Βουλη, όσο αυτή είναι ανοιχτή». Όταν η Βουλή κλείσει, θα γίνει ντιμπέιτ και μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές

Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για καθαρή νίκη, υπογραμμίζοντας ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου  θα υπάρχει ένας νικητής η ΝΔ, και ένας ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ακόμη ότι δίνει πολιτική διάσταση σε όλες τις περιφέρειες και ότι τα πολιτικά συμπεράσματα θα βγουν και από τις τρεις κάλπες

Για τις δηλώσεις Αυγενάκη περί νοθείας στις επερχόμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Παράλληλα, πάντως, προχώρησε σε έκκληση να μην υπάρχει κάλπη χωρίς εκλογικό αντιπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για υγεία, οικογένεια, ασφαλιστικό

Ο πρόεδρος του ΝΔ δήλωσε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του είναι κοστολογημένο. Η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη, άλλα ως προς την υπερφορολογηση. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μνημονιακότερη των μνημονιακών», καθώς – όπως είπε – δημιούργησε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα με φορολογική αφαίμαξη. Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που πήρε σε υπερθετικό ο ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε επίσης για στοχευμένες μειώσεις φόρου.

Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Γίνεται παντού. Γίνεται ήδη στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στις γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού. Ταυτόχρονα, δεσμεύθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναβαθμίσει τα νοσοκομεία, ενώ θα γίνεται αυστηρή επιλογή των διοικητών τους.

Μιλώντας για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα περίγραμμα του προγράμματος της ΝΔ για στήριξη της οικογένειας, με δωρεάν πρόσβαση κάθε παιδιού σε παιδικό σταθμό, καθώς και 2000 ευρώ  επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται.

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Έκανε λόγο, επίσης, για τη δημιουργία ενός συστήματος τριών πυλώνων για το ασφαλιστικό.

Η ασφάλεια προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας

Η ασφάλεια είναι από τις πρώτες πολιτικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι την περίοδο 2013-2014 ήταν καλύτερη η κατάσταση στο κέντρο της Αθηνάς. Δεσμεύτηκε για επιχειρησιακή ενίσχυση και στήριξη των αστυνομικών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εντός των επόμενων ετών θα υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες για νέα περιπολικά, 1500 προλήψεις στην ομάδα ΔΙΑΣ και επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

«Δεν υπάρχει βεντέτα ανάμεσα σε ΝΔ και κουκουλοφορους» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης διότι «η ασφάλεια δεν είναι προσωπικό ζήτημα». Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο διχαστικός και τοξικός λόγος είναι εγγεγραμμένος στο γονιδίωμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ προχωρώ με όλους τους Έλληνες» σημείωσε.

«Όχι άλλη ανοχή στην Τουρκία» – Ενίσχυση του brand της ελληνικής Μακεδονίας

«Όχι άλλη ανοχή στην Τουρκία» είναι το σύνθημα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ελληνοτουρκικά. Η Τουρκία πρέπει να να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, σημείωσε, ενώ ζήτησε να υπάρξει και απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία.

Τέλος, για τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι δεν είναι δεδομένη και ότι έχουμε υποχρέωση να μετριάσουμε τις αρνητικές της επιπτώσεις. Η Νέα Δημοκρατία θα προβάλλει το brand της ελληνικής Μακεδονίας ως πραγματικής Μακεδονιας και θα ενισχύσει επιχειρήσεις μακεδονικά σήματα με ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Βόρεια Ελλάδα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024