Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου : Είναι εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας ο «Πορθητής»

Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου : Είναι εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας ο «Πορθητής»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία έχει σταλεί το γεωτρύπανο «Πορθητής» για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Εκφράζοντας τη θέση της Άγκυρας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η περιοχή στην οποία έχει σταλεί το γεωτρύπανο «Πορθητής», προκειμένου να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η υποστήριξη της ΕΕ προς την Λευκωσία είναι ασύμβατη προς το Διεθνές Δίκαιο.

Eπισήμανε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει oι παράνομες – όπως τις αποκαλεί – αξιώσεις της Κύπρου στην Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη και δήλωσε ότι «δεν πρέπει να παίρνουν θέση τρίτοι ούτε να συμπεριφέρονται σαν δικαστήριο» σε ζητήματα θαλάσσιων συνόρων.

Tέλος, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η Κύπρος δεν συμπεριλάβει το ψευδροκράτος στις αποφάσεις για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην δυτική ακτή της Κύπρου ή δεν σταματήσει εντελώς τις γεωτρήσεις, τότε η παρουσία των τουρκικών πλοίων και γεοτρυπάνων στην περιοχή θα συνεχιστεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024