Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Χατζής : Θρήνος για τον μουσικό που πέθανε στην σκηνή

Δημήτρης Χατζής : Θρήνος για τον μουσικό που πέθανε στην σκηνή

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του μουσικού Δημήτρη Χατζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή επί σκηνής

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του μουσικού Δημήτρη Χατζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή επί σκηνής, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο καλλιτέχνη Νικόλα Άσιμο.

Ο Δημήτρης Χατζής, μουσικός και ιδιοκτήτης του θρυλικού δισκοπωλείου Music Machine στο κέντρο της Αθήνας άφησε την τελευταία του πνοή επί σκηνής σε ηλικία 57 ετών.

Ήταν μεσάνυχτα της Τετάρτης όταν οι One Nation Underground, το συγκρότημα του Δημήτρη Χατζή, μέλος των οποίων εδώ και δύο μήνες ήταν ο έμπειρος ντράμερ Μάνος Νεόφυτος, έπαιζαν το τέταρτο κομμάτι τους. Ο Δημήτρης Χατζής φαίνεται να ένοιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, έβγαλε την κιθάρα του και σωριάστηκε κάτω. Επικράτησε πανικός μέσα στη γεμάτη αίθουσα του «Romantzo-Bios» στην οδό Αναξαγόρα 3-5, στο κέντρο της Αθήνας και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφθασε μετά από περίπου μισή ώρα κι ενώ προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν με μαλάξεις στη ζωή. Μάταια όμως. Οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Το συγκρότημα είχε κληθεί να συμμετάσχει στη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στο Νικόλα Άσιμο και ο Δημήτρης Χατζής κατέρρευσε μετά από μια μικρή αδιαθεσία επί σκηνής.

Η ομάδα «Ελάτε μαζί μας μια βόλτα – Νικόλας Άσιμος», που είχε αναλάβει την εκδήλωση έκανε μία ανάρτηση στο Facebook:

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Όλους όσους συμμετείχαν στην ´Εκθεση, τους εικαστικούς, τους μουσικούς, το Ρομάντσο, τους ανθρώπους που δούλεψαν στην παραγωγή και στην οργάνωση, τους χορηγούς. Ευχαριστούμε εσάς που τιμήσατε την ´Εκθεση με την παρουσία σας• η χαρά να βλέπουμε το Αρχείο γεμάτο από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, η συγκίνηση και η σιωπή που επικρατούσαν στην αίθουσα, τιμή στη μνήμη του Νικόλα, είναι η ανταμοιβή μας. Ευχαριστούμε για τις κριτικές, το μοίρασμα, τις απόψεις και τις αναμνήσεις, για αυτά που φέρνουν τις ψυχές μας κοντά, κάνουν εμάς ανθρώπους και τις ζωές μας άξιες να τις ζούμε. Κι αν η ζωή είναι μια ανάσα, ας ζήσουμε και ας πεθάνουμε όρθιοι, κάνοντας αυτό που αγαπάμε.

Καλό δρόμο Δημήτρη. Και καλή αντάμωση»

Ο θρύλος Δημήτρης Χατζής

O Δημήτρης Χατζής διατηρούσε το ιστορικό δισκάδικο «Music Machine» στην οδό Διδότου 16, στο Κολωνάκι, που ήταν ίσως το πιο artistic δισκάδικο της χώρας και το είχαν επισκεφτεί ο Eric Burdon και η Lady Gaga μεταξύ άλλων, όταν ήρθαν για συναυλίες στην Αθήνα, ενώ εκεί έχουν γίνει αρκετά γυρίσματα, όπως της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Τα Στέκια».

Το δισκοπωλείο του είχε αμερικάνικη ατμόσφαιρα, καθώς ο ίδιος είχε ζήσει εκεί και ήταν λάτρης των 50s-60s και των παλιών αυτοκινήτων που οδηγούσε κι ο ίδιος. Τζουκ μποξ στη βιτρίνα και vintage έπιπλα. Αρχικά το 1982, το «Music Machine» είχε ανοίξει στη Σόλωνος, με 50s πάντα αισθητική.

Δημήτρης Χατζής υπήρξε κιθαρίστας και συνθέτης του ψυχεδελικού garage-rock συγκροτήματος Allison και είχε γράψει αρκετές συνθέσεις ψυχεδελικού garage-rock με αγγλικό στίχο. Κυκλοφόρησαν το δίσκο «People from outer space» το 2009.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 4 μ.μ. στο Κοιμητήριο Δάφνης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024