Δεκάδες παροπλισμένα πλοία, που κάποτε διέσχιζαν τα πέλαγα μεταφέροντας εμπορεύματα και επιβάτες, τώρα σαπίζουν στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας.

Μάλιστα, υπάρχουν και δώδεκα επικίνδυνα ναυάγια. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα σκαριά αποτελούν οικολογική βόμβα, καθώς στο εσωτερικό τους υπάρχουν ακόμα πετρελαιοειδη.

Υπεύθυνος για τη διαχείριση τους είναι ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ). Ο πρόεδρος του, Χαράλαμπος Γαργαρέτας, σημειώνει ότι, αν και δύσκολο λόγω χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, όλες οι εργασίες καθαρισμού του λιμένα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το 2021 (όταν και η Ελευσίνα θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης).

Η χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία της ανέλκυσης των βυθισμένων πλοίων, καθώς και τα χαμηλά κέρδη των εταιρειών από την κοπή και την πώληση των μετάλλων καθυστερούν την διαδικασία.

Ο ΟΛΕ από τις αρχές του χρόνου έχει προβεί σε προκηρύξεις ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση, ανέλκυση και απομάκρυνση 12 ναυαγίων από τα περίπου 50 παροπλισμένα στην περιοχή

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο